Home » Bærbar computer » Det skal ferie-computeren kunne
Det skal ferie-computeren kunne

Det skal ferie-computeren kunne

Share

Hvilken bærbar egner sig bedst til ferieturen? Hvad skal den kunne, og hvad er mindre vigtigt? Få svaret her …

De fleste af os bruger en bærbar pc – en notebook – i forbindelse med vores studie eller arbejde. Det er jo så praktisk at kunne tage den med på ferie, for den fylder ikke så meget. På mange feriedestinationer kan man få en netadgang. Selv sydpå, hvor det har knebet med at kende til internettets eksistens, er det nu ved at være standard på hoteller og nogle campingpladser.

Men hvilken bærbar egner sig bedst til ferieturen? Hvad skal den kunne, og hvad er mindre vigtigt?

Netbook eller notebook

Du behøver ikke slæbe en stor, traditionel notebook med på ferie. Hvorfor ikke nøjes med den mere kompakte netbook (også kaldet mini-pc)? Her er skærmen godt nok mindre, men det er vægt og volumen også.

Netbooks har dog begrænsninger. De er gode til internettet og til standardprogrammer som mail, tekstbehandling og regneark, men som regel elendige til grafisk tunge spil, hvis spillene overhovedet kan installeres. Der kan også være problemer med film og andre grafisk belastende applikationer.

Desuden er der ikke noget indbygget dvd-drev. Det skal altså tages med separat, og så taber man jo noget af pladsbesparelsen.

Skærmstørrelse og muskler

Så måske skal du tage en større notebook med i stedet? Det første, du skal kigge på her, er skærmstørrelsen. Hvis du vil spille avancerede spil eller se film på computeren, er skærmens dimensioner selvfølgelig afgørende. Også hvis du skal lave avanceret billedbehandling (men hvem gør det på sin ferie?!).

Bortset fra det er skærmstørrelsen ikke en afgørende parameter. Lad være med at ofre ekstra penge på en stor skærm. Den fylder bare. 15-16″ er fint på ferieturen.

Af samme årsag er det ikke afgørende, at computeren lige har den allernyeste processor, eller at samtlige slots til ekstra ram er udnyttet.

I dag er der kolossale mængder af plads på de bærbares harddisk. En maskine med 500 gigabyte harddiskplads er som regel rigelig stor, også hvis du lægger film direkte ind på harddisken. Mindre kan som regel gøre det på en ferietur, selvom du skulle overføre fotos fra dit kamera hver dag.

Til gengæld er det fint med en hdmi-udgang på computeren. For så kan du se dine film eller dine fotos i høj opløsning på en tv-skærm, som der jo er adgang til på hotelværelser eller i sommerhuse.

Denne stikudgang har de fleste dyrere modeller. Og computere, som du skal give lidt ekstra for, er ofte mere solide og egnede til en hård rejse end billige maskiner.

Køb under alle omstændigheder en god computertaske med indvendigt, beskyttende ophæng. Så får du computeren med hjem i funktionsdygtig stand.

Grafikkort til spil

Hvis du vil redde de regnfulde sommerdage ved at spille de heftigste skyde- eller strategispil på din bærbare pc, er det vigtigt med et rigtig godt grafikkort. Gå for eksempel efter en notebook, der benytter de aktuelle topgrafikkort fra ATi eller NVidia. Desuden skal du have pakket så meget ram i computeren, som der næsten er plads til.

Harddisken skal være så hurtig som muligt, gerne en 7.200rpm sata-type, og maskinen skal være udstyret med en hurtig processor af nyeste type. Så får du top-performance med den optimale, grafiske nydelse og glemmer straks det kedelige vejr.


TAGS
Guide
mobilitet
netbook
notebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S