Home » Software » Dét skal du vide om virtuelle maskiner
Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Share

Hardware-virtualisering inddrager interne hardwaresystemer, der gør det muligt for processoren hurtigere at skifte processortilstand fra værtsstyresystemet til den virtuelle gæst. Hardware-udvidelserne betyder, at et hypervisor effektivt kan skifte hele cpu-konteksten mellem det lokale operativsystem og hypervisor-VM-kode med henblik på at registrere interrupt-håndtering og instruktionskald og kritisk håndtere oversigten over hukommelseskald sideløbende med I/O- og DMA-adgang.

Både AMD og Intel har indført en række processorfunktioner. De første funktioner, der hedder Intel-x og AMD-v, leverer instruktioner om hurtigt at give gæsten en privilegeret tilstand. AMD har også tilføjet Rapid Virtualization Indexing efterfulgt af Intel EPT, der virtualiserer opslag i hukommelses-sidetabeller. Benchmarks viser, at de øger ydelsen på kerneniveau op til fem gange afhængig af belastningen.

AMD-Vi og Intel VT-d leverer en enhed til I/O-hukommelsesstyring, der bliver kaldt PCI Passthrough. Den gør det muligt for gæsteoperativsystemet at få adgang til hardware tilsyneladende direkte via en oversættelsestabel på værten. Både processor og bundkort skal understøtte funktionen, og det kan være nødvendigt at aktivere den i BIOS.

På baggrund af I/O-funktionerne blev virtual interrupt-support tilføjet kort efter IOMMU. AMD med sin AVIC (Advanced Virtual Interrupt Controller) og Intel med sin APICv. De er begge beregnet til at route virtual interrupts til den korrekte fysiske cpu.

1 2 3 4 5 6 7Forrige

TAGS
virtualisering
Virtuel maskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S