Home » Software » Dét skal du vide om virtuelle maskiner
Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Share

Du kan gå videre til websites, men du vil konstatere, at den antikke Internet Explorer, der mangler JavaScript og moderne HTML5, er inderligt ubrugelig, men det er sjovt. Du kan eventuelt prøve at få fat i en anvendelig udgave af Netscape, men så mangler vi heller ikke noget.

Fjernadgang

Der er et fikst trick, som vi godt kan lide at bruge med VirtualBox, og det er evnen til at bruge en Remote Display Server. Man kan give nogle på netværket mulighed for at få fjernadgang til en kørende virtuel maskine. Hvis man bruger det sideløbende med de “headless” og detachable VM-tilstande, kan man gøre en hvilken som helst gæstemaskine tilgængelig for enhver, der har adgang til ens lokalnet, med en passende RDP-klient. Man skal blot have ip-adressen på værts-pc’en. På en Windows-pc trykker man på Windowstasten og skriver “cmd” plus “ipconfig” efterfulgt af IPv4-address.

Vi tillader os at antage, at du allerede har arrangeret din VM-gæst, og derfor vil vi justere en eksisterende VM. I VirtualBox vælger du den relevante VM og klikker derefter “Settings” efterfulgt af Display > Remote Display > Enable Server.

Du ser nu, at standardporten er 3389. Du har måske også regnet ud, at dette er Windows’ standard-RDP-port, og hvis du i forvejen bruger RDP, skal du afgjort ændre denne port. Det vil være klogt at gøre det under alle omstændigheder for at undgå problemer senere hen. Kun én aktiv VM-gæst kan bruge en specifik port ad gangen på et system, og hvis du har planer om at bruge den med mere end én VM-gæst, skal du ændre indstillingerne for hver af dem. Oracle anbefaler porte mellem 5000 og 5050, og derfor bør du begynde med 5000 og gå opefter.

Når du har valgt det, trykker du på Windows-tasten på den samme pc og skriver “RDP < Run Remote Desktop Connection”.

Da du er på den samme pc som den virtuelle gæst, bruger du i RDP-vinduet 127.0.0.1:5000 (det er den lokale loopback-adresse og din port). På en fjern-pc på det samme netværk skal du gøre det samme, men skriv “<ipv4 address>:5000”, og klik på “Connect”.

Fra en kommandoprompt kan du skrive “mstsc -v <ipv4 address>:5000” og opnå det samme resultat.

Vi kan lige nævne, at Oracle understøtter begrænset fjern-USB-adgang. En VirtualBox-gæst kan få adgang til fjerncomputerens USB-enheder, hvorpå VRDP-dataene bliver vist, ligesom USB-enhederne er forbundet til den aktuelle vært. Problemet er, at Oracle kun leverer en Linux-RDP-klient, der er i stand til det.

Dette er de tre vigtigste tilstande til virtualisering af gpu-adgang og deres funktioner.

Virtuel grafik

Hvis du er interesseret i fjernadgang, skal du også kende til headless-tilstand. Den starter VM’en uden et vindue og er udelukkende til fjernadgang. Man kan starte den fra GUI’et ved at klikke pil nedad ved siden ad Start-knappen.

Det sidste store område inden for virtualisering, der skulle håndteres, var gpu’er. Komplette virtualiseringsløsninger begyndte først at komme frem i midten af 2010’erne, men de henvendte sig kun til virksomheder og professionelle. Tjenester som Nvidia GRID, der bliver brugt til at drive GeForce NOW-tjenesten, og AMD Radeon MxGPU betyder, at gpu- og beregningskapacitet kan blive leveret fra datacentre til netforbundne arbejdsstationer i et sikkert miljø. På grund af de omkostninger, der er forbundet med disse specialistområder, er meget af denne teknologi ikke nået frem til forbrugerne.

Et område, der er nået igennem, er PCI
Passthrough. Det bliver leveret af virtualiseringssoftware ved hjælp af generisk gpu-hardware og rummer ikke egentlig virtualiseringsabstraktion. Det giver høj ydelse og er nemt at arrangere, men det har et ødselt forbrug af hardware, idet kun ét gæste-operativsystem kan bruge gpu’en, og værten er også lukket ude.

TAGS
virtualisering
Virtuel maskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S