Home » Software » Dét skal du vide om virtuelle maskiner
Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Share

Den virtuelle gæst vil “gribe” input fra mus og tastatur. Tryk på den højre Ctrl-tast for at springe tilbage. Skriv “fdisk”, tryk Enter, vælg “Large Disk”-support, således at vi kan gøre brug af EBORNE-lagerpladsen på 2 GB (unge mennesker aner ikke, hvor heldige de er), vælg 1 > 1 > Y, og tryk Escape. Det opretter en aktiv primær partition, der bruger al pladsen. Vælg Input > Keyboard > Insert Ctrl-Alt-Del for at fremtvinge en genstart.

Formater nu C-drevet med “FORMAT C”. Tiden er inde til at installere Windows. Det optiske drev vil typisk være R:. Skriv derfor “CD R:\” og “R:” for at gå til dette drev. 

Drevbogstavet bliver vist, når driveren starter i takt med, at disketten booter. Vi beskriver også installtion fra en cd-rom. Det kan give hovedbrud undervejs, fordi driveropdateringer konstant leder efter cd-drevet, der måske er ændret eller slet ikke aktivt. Det kan man undgå ved at installere alle installationsfilerne ved hælp af “xcopy R:\ C:\INSTALL\ /S” og installere derfra.

Kan du huske de manglende drivere og den blå dødsskærm?

Skriv “setup” for at komme i gang. Glem ikke din Windows 95-licensnøgle. Når du bliver bedt om det, vælger du “Network and Sound cards”. Lad installationen køre – det går lynhurtigt. Før du genstarter, vælger du Devices > Floppy og tager bootdisken ud. Det er også en god idé at gå ind i “System” og flytte harddiskens placering i boot-rækkefølgen foran det optiske drev. Hvis der er behov for at installere drivere, skal du først læse det næste afsnit.

Hvis du kører et AMD Ryzen-system, løber du sandsynligvis ind i en overdådig Windows-bug, når Windows 95 genstarter. Den leverer en frygtindgydende meddelelse: “Initializing Device IOS: Windows Protection Error”. Det kan ske på ethvert AMD-system, der er hurtigere end 350 MHz (hårrejsende!), og potentielt også på Intel-cpu’er 2,1 GHz. Gå til http://lonecrusader.x10host.com/fix95cpu.html, download og udpak patchen Fix95CPU. Dette indebærer en Microsoft-løsning med en ISO-fil. Når Windows 95-gæsten er slået fra, tilføjer du filen FIX95CPU.ISO og booter. Spring readme-filen over, og kør patchen. Fjern dernæst ISO-filen, så burde hele historien boote fint. Husk at erstatte Win95-ISO’et og justere boot-order for driverinstallationer.

Vi kan ikke huske, at Windows 95 var så rædsom. Vi husker formentlig Windows 98, og her havde man ordnet mange, mange problemer. Den dårlige nyhed er, at vi sandsynligvis hænger på 640 x 480 i 16 farver, fordi der ikke findes nogen officiel løsning på det i VirtualBox. Windows 95 har aldrig for alvor henvendt sig til VirtualBox-gæster, men man kan måske opspore det afdøde SciTech Nucleus Driver-ISO, der kan åbne 1024 x 768-opløsninger ved 32-bit-farver, og det er ret fancy.

Den gode nyhed er, at man kan komme online med nogle mindre justeringer. Højreklik på Network Neighbors icon > Properties. Tilføj først Microsoft > TCP/IP Protocol, og fjern dernæst “Client for NetWare” (fjollede Novell) plus protokollerne NetBEUI og IPX. Windows 95 vil geninstallere drivere fra cd-rommen – tjek derfor, om drevbogstavet stemmer i rullemenuen. Efter en genstart kan du køre “winipcfg” og se, om du har tildelt en ip-adresse. Vi føjede vores router-ip til ”Gateway TCP Properties”, og det syntes at hjælpe.

TAGS
virtualisering
Virtuel maskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S