Home » Software » Dét skal du vide om virtuelle maskiner
Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Dét skal du vide om virtuelle maskiner

Share

Tidligere fandtes der et system, som hed PCI Passthrough – det vender vi senere tilbage til – og det var et hack, som “leverede” PCIe-overførsler fra en ekstra gpu “via” selve den virtuelle maskine. Det gav en passende VirtualBox-VM en gpu-acceleration med næsten fuld hastighed, men det var snarere en genvej end en egentlig virtualiseret løsning. Den var også hardware-ineffektiv, idet gpu’en skulle være dedikeret til en enkelt gæste-VM og ikke kunne bruges af den lokale vært. Desuden var der sikkerhedsproblemer. Derfor blev denne funktion fjernet fra lanceringen af version 6.0 og fremefter, mens den gamle VBoxVGA-drivermulighed blev fjernet i version 6.1 (bortset fra visse undtagelser).

Sagde I 60 minutes? Aldrig i livet

Virtuelt gammel

Vi skal stifte bekendtskab med VirtualBox 6.1, og derfor skal vi have et historisk Windows 95-gæstesystem op at køre. Prøv at tænke tilbage på pc’er fra midten af 1990’erne: Hukommelse og lagerkapacitet skal tælles i sølle megabyte. Vi tør vædde på, at du har en gammel Windows 95-installations-cd liggende på loftet. Ideelt set skal man have den som et ISO-image – gå til imgburn.com, der er det klassiske Windows-baserede redskab til at tage images af optiske diske. Husk, at Microsoft stadig har copyright på Windows 95, og det er derfor ulovligt at satse på nemt tilgængelige Windows 95 OSR2 ISO-images, der ligger på internettet.

Tænk 25 år tilbage i tiden, og husk, at de originale Windows 95-installationsdiske ikke kunne boote! De gamle dage var virkelig forfærdelige. Det var en forudsætning, at man havde en installation af Windows 3.1 ved hånden, eller at man havde en bootdiskette inden for rækkevidde. Man kan få et image af en egnet bootdisk på allbootdisks.com/download/95.html. Til Windows 95a skal man hente IMG-filen, men hvis man bruger den “seneste” Windows 95 OSR2-version, er 95b.img sagen.

Når disse images er i hus, kan vi begynde at oprette en passende virtuel gæst i VirtualBox. Klik New > name this Windows 95, så bliver hukommelsen angivet til et fornuftigt niveau på 64 MB. Når man opretter et virtuelt drev, bruger Windows 95 filsystemet FAT16, og derfor er den maksimale drevstørrelse 2 GB – det bliver også valgt.

På dette stade opretter VirtualBox gæsten, men vi er nødt til at justere indstillingerne: Klik på knappen “Settings”. Nu om dage vælger VirtualBox sunde standarder, som det er værd at se nærmere på. Windows 95 kan kun bruge en enkeltkerne-processor, og man er nødt til at slå hardwarevirtualisering fra (det virker, men det kan forårsage problemer og blå skærm – Blue Screen of Death – under brugen). Det samme gælder 3D og 2D; men alt dette bør blive valgt automatisk. Tilsvarende bliver det ældre PIIX3-chipsæt, PS/2-mus og SoundBlaster-audio automatisk valgt.

Det var dengang: DOS-partitioner.

Under “Storage” skal du pege “Floppy Device” mod dit diskette-image og “Optical Device” mod dit Windows 95 ISO-image. Begge dele sker under sektionen “Storage”. Hvis dine filer er “raw” IMG-filer, skal du ændre filtypen i dialogboksen “Explorer”. Klik “OK” for at gemme dine indstillinger.

Klik “Start”, og før Windows 95 over på systemet. Dit diskette-image bør boote dig til en A:\>-prompt. Hvis det ikke sker, skal du sikre dig, at du har et korrekt diskette-diskimage, at den virtuelle maskine har en disketteenhed tilsluttet, og at den peger på den korrekte fil.

TAGS
virtualisering
Virtuel maskine

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S