Home » Lagerenheder » Det skal du overveje når du køber eksternt drev
Det skal du overveje når du køber eksternt drev

Det skal du overveje når du køber eksternt drev

Share

Der er enorm forskel på ydelse, kapacitet og ikke mindst pris, så gør dig disse overvejelse for at finde et drev der passer ideelt til dine behov …

1 Hvilken type?

Hvis du arbejder med store filer som video og foto og har brug for at flytte dem hurtigt og arbejde i et stabilt flow uden lange ventetider, er en hurtig ssd vejen frem. Det gælder også, hvis du lagrer store biblioteker som eksempelvis spil, der skal loades med et minimum af ventetid.

Eksterne drev [STORTEST]: Tag et lynhurtigt lager med i lommen

Ønsker du i stedet et stort drev til backup og arkivering, hvor overførselshastighederne ikke betyder så meget, så kan det bedre betale sig at vælge en langsom SATA-ssd eller en skivebaseret hdd, som giver mere lagerplads for pengene.

Se også:  SureFire GX3 Gaming SSD [TEST]: Et godt køb til konsollen
2 Kan PC’en følge med?

Det kan være fristende at købe den hurtigste disk, men kig efter, om din computers porte overhovedet understøtter de høje hastigheder. De nyeste drev kræver USB 3.2 gen. 2×2. Det er der ret få computere (og ingen konsoller), der har lige nu. Mange pc’er har USB 3.2 gen. 2.

De kan kun trække det halve (cirka 1000 MB/s), og når det gælder USB 3.2 gen. 1 er vi nede på cirka 500 MB/s. Medmindre du har en pc-opgradering i sigte, kan det derfor betale sig at spare lidt penge med et langsommere drev.

3 Hvad med beskyttelse?

Hvis du har drevet med på farten, er det næsten uundgåeligt, at det får nogle knubs. I det tilfælde er der god grund til at gå efter et drev med en vis form for beskyttelse.

Se også:  Ultrahurtig SSD til fornuftig pris: Samsung klar med 990 Pro SSD

En IP54/55 sikrer hårdførhed over for regn, støv og slag, og denne certificering er derfor tilstrækkelig i de fleste tilfælde. Hvis du skal på fototur, hvor det går ekstra hårdt for sig, kan det være en idé at overveje en IP67/68-certificering, som garanterer vandtæthed. Men du betaler for beskyttelsen.

4 holder det i længden?

Ssd’er har traditionelt haft en svaghed i forhold til stabilitet og langtidsbrug sammenlignet med almindelige hdd’er. Det er blevet bedre med nyere generationer, men det er alligevel værd at undersøge, hvor mange terabyte, drevet er angivet til at kunne skrive, og hvor lang garantien er. De bedste har 5 år.


TAGS
eksternt drev
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S