Home » Andet » Det skal du huske når du tager gadgets med på ferien
Det skal du huske når du tager gadgets med på ferien

Det skal du huske når du tager gadgets med på ferien

Share

Der kan være mange faldgruber, når man tager det digitale grej med på ferien. Her er hvad du skal være opmærksom på …

Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra danske www.mysecuritycenter.com og www.mymobilesecurity.com, der laver sikkerhedssoftware til pc og smartphone, giver her sine bedste tips til, hvordan man kommer helskindet gennem ferien med smartphone, tablet, bærbar og kreditkort.

1. Sørg for at lave backup af alle dine filer, emails og billeder inden afrejsen. Det kan være til en ekstern harddisk eller i skyen. Så kan du tage på ferie med ro i sindet hvis du skulle være så uheldig at få dine ting stjålet.

2. Notér dig det korrekte nummer, som du skal ringe til, hvis dit kreditkort bliver stjålet og du ønsker at spærre det. Gem det på din telefon og eventuelt på et klistermærke i din kuffert, så du hurtigt kan finde det. Alternativt kan du gemme vigtige numre og koder sikkert på en diskret usb-nøgle. De findes i dag også med password beskyttelse og datakryptering, ideelt til rejsen.

Læs også: 6 sikkerhedstips til sommerferien

3. Sørg for at have installeret en sikkerhedsapp på din smartphone, så du er bedre stillet, hvis du skulle miste den. Mange sikkerhedsapps har i dag – foruden antivirus – en række funktioner, som gør det muligt at aktivere din mistede mobil ved at sende en sms fra en anden mobil til den. Du kan både sætte en alarm igang, blokere adgang til indholdet og slette vigtige filer, så tyven har sværere ved at få adgang til dine data. Disse funktioner finder du f.eks. i MYAndroid Protection, som er en af de få danske sikkerhedsapps på markedet. Husk også at bruge en adgangskode (udover din pin-kode), så din telefon, tablet eller evt. pc låser automatisk, når du ikke bruger den.

Se også:  Her er den krypterede USB hvor datatyve må give op på forhånd

4. Der findes også anti-tyveriprogrammer til computere, så man bl.a. kan spore, kryptere indholdet og låse dem. Et studie har vist, at der alene i USA mistes 12.000 bærbare computere om ugen og 600.000 om året i amerikanske lufthavne, så det er værd at tage sine forholdsregler.

Læs også: De hotteste gadgets til ferien

5. Slå automatisk roaming fra på din telefon og tablet, hvis du ikke vil betale høje afgifter for at bruge mobilnetværket til internettet i udlandet. Du kan normalt logge dig gratis på nettet ved at bruge wifi-forbindelser, evt. hotellets, som burde være sikkert. Har du en iPhone, kan du slå ”iMessage” til, så du kan sende gratis SMS´er til andre med iPhones. Ellers kan du downloade appen ”Whats app”, som giver dig mulighed for at sende sms´er, billeder og videoklip til både iPhones og andre smartphones gratis. Bemærk dog, at hvis du har slået data roaming fra, vil du kun kunne sende iMessage og Whats app gratis via wifi i udlandet.

Se også:  Nu kommer der endelig Android apps i Windows 11

6. Vælg den lokale valuta og ikke danske kroner, hvis du køber ind med dit kreditkort og bliver spurgt, om du vil betale i danske kroner. Det har vist sig, at der kan være penge at spare ved at vælge din feriedestinations valuta.

7. Download apps som Skype eller Viber, hvis du vil ringe gratis over WiFi i udlandet. Ellers kan du tjekke priserne hjemmefra på mobiltelefoni i udlandet, så du ved hvad det koster, hvis du skulle få brug for at ringe eller sende sms´er på traditionel vis. Den 1. juli trådte et EU-direktiv i kraft omkring udlandstelefoni, så det nu er blevet en smule billigere for danskerne at ringe inden for EU. Se hele pristabellen her.

Læs også: Sommerens bedste apps


TAGS
apps
ferie
gadgets
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S