Home » Software » Det personlige skrivebord
Det personlige skrivebord

Det personlige skrivebord

Share

I Windows 7 er skrivebordet centret for dine oplevelser og din interaktion med pc’en, men du behøver ikke nøjes med standardudseendet

Det fine ved Windows er dets fleksibilitet. Du kan sætte dit helt personlige præg på din computer og få den til at se ud, som du selv vil.

Tidligere var Windows-skrivebordet tapetseret med programikoner, men i Windows 7 kan du bruge proceslinjen til at starte applikationer hurtigere end nogensinde, så arbejdsbordet er ryddet. Og du kan gøre det spændende at kigge på med temaer, widgets, baggrundsbilleder osv. På den måde giver du din pc-skærm dit helt eget præg, hvor du føler dig hjemme.

I denne vejledning fortæller vi, hvordan du laver basale ændringer på skrivebordet, så du kan nyde synet endnu mere, og så du kan arbejde hurtigere.

[pt id=’2022984′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”DATATIDS BEDSTE TIPHold Ctrl nede og skrol med musens hjul – eller på nogle bærbares trackpad: knib og zoom – for at forstørre skrivebords-ikonerne.”‘]

DATATIDS BEDSTE TIPHold Ctrl nede, og skrol med musens hjul – eller på nogle bærbares trackpad: knib og zoom – for at forstørre skrivebords-ikonerne.

1 Føj programmer til proceslinjen

Start med en gang rengøring. Fjern dokumenter og andre filer, som ligger og roder på skrivebordet, og læg dem i mapper under for eksempel Mine dokumenter. Flyt programikoner fra skrivebordet ned på proceslinjen. Herfra kan du starte dem, når du vil og udnytte Windows 7’s jumpliste.

[pt id=’2022985′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Hurtig adgang til filer

Brug jumplister til at få hurtig og overskuelig adgang til de seneste dokumenter og filer. Du får adgang til listerne ved at højreklikke på programikonerne på proceslinjen. Klik på nåleikonet, hvis du ønsker et dokument eller program skal dukke op, hver gang du vælger en jumpliste.

[pt id=’2022986′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Vælg et iøjnefaldende tema

Nu er der blevet ryddet op på skrivebordet, og så kan du give skrivebordet et personligt udtryk. Vælg for eksempel et nyt baggrundsbillede ved at højreklikke på skrivebordet og vælge ”Personlige indstillinger. Vælg baggrundsbillederne blandt de mange temaer, som dukker op.

[pt id=’2022998′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Skab dit eget tema

Når du vælger et tema, får du alle effekter fra det med – fra samlingen af baggrunde til farverne på bjælkerne. Men du kan nemt lave dit eget tema. Vælg ”Desktop background” og indsæt dine egne fotos og tilføj en pauseskærm. Klik ”Save changes” for at gemme dit tema.

[pt id=’2022999′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Nyt billede på skrivebordet

Du kan lægge hvilket som helst billede på skrivebordet ved at højreklikke på en billedfil og vælge ”Anvend som skrivebordsbaggrund”. Det vil tilsidesætte det tema, du har valgt, så det er bedst for overblikket at lægge de billeder, som du vil kunne vælge som baggrund, ind i temaer.

[pt id=’2023000′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Hent temapakker

I temavinduet i Personlige indstillinger kan du gå online for at downloade nye, spændende temaer. Klik på ”Hent flere temaer online”, og vælg blandt de mange, viste temapakker – også film- og spiltematiserende baggrunde. Galleriet rummer også gadgets og widgets, som du kan lægge på skrivebordet.

[pt id=’2023001′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Lav om på ikonerne

Du kan tilpasse udseendet af ikonerne på skrivebordet. Gå til Personlige indstillinger og vælg ”Skrivebordsikoner”. Find en funktion, du vil ændre og klik på ”Skift ikon”. Du kan også gøre dette på ikke-Microsoft-programmer: Højreklik på ikonet og vælg Egenskaber > Genvej > Skift ikon.

[pt id=’2023002′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Vær dig selv

Du har nu et mere personligt skrivebord, som ser bedre ud. Du kan nyde det, hvad enten du surfer på nettet, laver dit private regnskab eller er i gang med noget kreativt. Og du kan gøre meget mere. Prøv dig frem, og følg med på disse sider i kommende numre af Datatid.

[pt id=’2023003′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
skrivebord
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S