Home » Energi » Dét koster dine el-apparater i strøm
Dét koster dine el-apparater i strøm

Dét koster dine el-apparater i strøm

Share

På Energistyrelsens apparat-beregner kan du nemt se, hvor meget hjemmets apparater bruger i strøm samt hvad du sparer, hvis du udskifter dem med nye energirigtige modeller

Det er værd at sætte sig lidt ind i, hvad hjemmets el-apparater bruger af strøm. Med tidens energipriser er det nemlig ikke peanuts vi taler om. Især hvis dine enheder er af lidt ældre dato kan energiforbruget være så højt, at du faktisk ret hurtigt kan tjene udgifterne til nye og mere energibesparende modeller ind ved at udskifte dem.

Energistyrelsen har lavet en el-beregner, hvor det er muligt at se energiforbruget for de mest almindelige produkter i boligen. Herunder også computere, skærme, spilkonsoller og meget andet.

Se også:  Branchefolk: Elpriser får ingen betydning for hjemmekontoret
Se hvad du kan spare

Beregneren er ikke specifik på den helt konkrete model, men giver en ret god idé om, hvad de forskellige typer af produkter bruger i strøm.

Hvis du også angiver dit omtrentlige forbrug i timer pr dag eller gange pr uge, får du at vide hvad de årlige omkostninger er. Og det kan være lidt af en øjenåbner.

Især er det interessant at se, hvad besparelsen vil være, hvis du udskifter en ældre vaskemaskine, ovn eller lignende med en nyere model. I visse tilfælde kan der være så meget at spare, at udgiften er tjent ind på relativt kort tid.

Se også:  Du sparer penge, hvis du oplader mobilen med omtanke

Tjek miljøbelastninigen

Beregneren viser også hvor meget en ny model vil reducere CO2-udledningen og derved skåne klimaet.

Hertil skal det tilføjes at en del nyere modeller af eksempelvis vaskemaskiner har en form for smart styring indbygget, så maskinen selv finde ud af at køre, når strømmen er billigst og grønnest, hvilket ligeledes kan bidrage positivt på både husholdningsbudgettet og klimakontoen.

Du finder Energistyrelsens apparatberegner her.


TAGS
el
elpris
energibesparelse
Energiforbrug

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S