Home » Sikkerhed » Det komplette alarmsystem: Når nabohjælp ikke rækker
Det komplette alarmsystem: Når nabohjælp ikke rækker

Det komplette alarmsystem: Når nabohjælp ikke rækker

Share

Beskyttelse mod indbrud og tyveri er i dag kun én grund til at investere i et alarmsystem. Et avanceret anlæg kan også omfatte brandsikring samt advarsler om fugt og dårlig luftkvalitet. AOD har live-testet et kompromisløst alarmsystem fra Verisure

Når en familie overvejer et alarmsystem i hjemmet, kan det have mange årsager. Det kan være egne eller andres dårlige oplevelser i forbindelse med indbrud, forebyggende beskyttelse af værdier, krav fra forsikringsselskab, et almindeligt ønske om større tryghed i en omskiftelig verden – eller simpelthen teknologisk forældelse af et eksisterende anlæg.

Christian – som har lagt hus til denne test af et komplet alarmsystem fra Verisure – har et ældre alarmsystem i sit hjem, og han har i et par år ikke været helt tryg ved det. Ikke fordi hjemmet rummer nogen store værdier eller bunker af letomsætteligt it-grej og designermøbler; mere fordi det ved en kritisk eftertanke stod klart, at familien næsten lige så godt kunne droppe udgiften til alarmsystemet helt og holdent, for reelt var det pærenemt for selv en ubegavet indbrudstyv eller stresset misbruger at trave uden om det. Og hvorfor så betale et dyrt abonnement?

I sin tid var familiens alarmsystem en ganske typisk løsning, som givetvis stadig er meget udbredt i danske hjem, men tiden og de teknologiske muligheder har for længst overhalet de gulnede rumsensorer og klodsede betjeningspaneler.

Se også:  Et kreditkort fra Danmark koster 17 dollars på det mørke internet

Derfor har Christian meldt sig frivilligt og åbnet sit hus for Verisure, som har projekteret og installeret et komplet alarmsystem, der kan gøre ham og hans familie trygge og åbne helt anderledes praktiske muligheder – både når de er ude og hjemme.

Verisures Martin er kommet på arbejde: 59 vibrationsdetektorer skal forsynes med batterier, navngives og parres med centralen i Christians nye alarmsystem.

Gør det selv eller assistance?

Dette spørgsmål har været nemt at besvare, for Christian fusker og nørkler helst med alt muligt andet end sensorer, kameraer og softwareløsninger til et alarmsystem. 

Derfor var hans udgangspunkt da også, at han skulle ende med en løsning, som ”bare virker”. Ellers hellere undvære det helt.

Tag alarmtesten her for at beregne din pris og få et tilbud

Det kan man også få, hvis man er fiks på fingrene og måske har et stærkt lokalt netværk blandt familie og/eller naboer. Så kan man købe de nødvendige komponenter og enheder i et byggemarked, koble det hele sammen, bande lidt undervejs og eksperimentere, indtil det hele fungerer. Derefter handler det ”blot” om at programmere nogle rutiner og indkode telefonnumrene på de personer, som skal kontaktes i tilfælde af alarmer. Det har denne signatur også prøvet i forbindelse med en test, og det er sådan set gået godt. Og der er penge at spare – i hvert fald på papiret.

Se også:  Videoovervågning på vej i skyen – men virksomheder er ikke helt klar endnu

Verisures egenudviklede vibrationsdetektor syner ikke af meget – og det skal den heller ikke. Men den kan registrere selv forsigtige indbrudsforsøg og slå alarm.

Et problem ved en gør det selv-alarmløsning er: Hvad stiller man op, hvis alarmen går, når man selv er bortrejst, og de indlæste kontakter ikke reagerer?

Svaret på det spørgsmål kan blæse i vinden, og derfor giver forsikringsselskaber normalt ikke særlige fordele til brugere af alarmsystemer, som ikke er tilsluttet en politigodkendt, døgnbemandet kontrolcentral. Dem er der ikke så mange af i Danmark; Verisure driver en af dem, og omkring 40 af firmaets mere end 600 medarbejdere i Danmark er tilknyttet denne topsikrede facilitet.

I en brochure skriver Verisure: ”Din alarm skal passe til dit behov og din bolig. Det anbefales, at en Verisure løsning købes efter én af vores sikkerhedskonsulenter har lavet et sikkerhedstjek af din bolig og fundet den bedste løsning til dig.”

Christian takkede selvfølgelig ja til sikkerhedstjekket, og det var noget af en øjenåbner. Da Martin (teknisk chef) og Timm (sikkerhedskonsulent) gennemgik huset, påpegede de flere åbenlyse sikkerhedsbrister. Et enkelt eksempel: Hoveddøren har for nylig fået en moderne, dirkesikker cylinderlås, men et stort glasparti gør det nemt at trænge ind alligevel.

1 2 3 4Næste

TAGS
Alarmsystem
røgalarm
sikkerhed
tyverisikring
Verisure

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S