Det glider for Logitech

Det glider for Logitech

Share

Mus uden knapper eller rullehjul blev gjort populære af Apple, og senere har andre forsøgt sig i genren, dog uden det store held. Logitech har nu sendt sit bud på gaden, og det er anderledes lovende

Sidst Alt om DATA testede en såkaldt touch-mouse, var, da Microsoft havde sendt sit bud på gaden. Dengang var vi langtfra begejstrede, og det samme gjaldt, da vi i sin tid kiggede lidt nærmere på Magic Mouse fra Apple. Forskellen på de to produkter er dog, at hvor Microsofts touch-mouse bare ikke virkede, så virkede Magic Mouse fortrinligt, vi blev bare lynhurtigt trætte af at bruge den, for den var så flad, at vi hele tiden spændte i hånden, hvorved vi blev meget trætte, når vi arbejdede med den.

Gensyn med Logitech

Da Logitech så for nylig præsenterede sin Touch Mouse m600, var det næsten helt nostalgisk. Det er ret længe siden, vi har kigget nærmere på mus fra Logitech, og de var ellers et fabrikat, der stort set har været altdominerende på det marked.

Vi fristes dog næsten til at bruge vendingen ”vanen tro”, når vi skal beskrive design og farve på m600. For musen er sort, nærmest pianosort med et fint gråt mønster i kanten af musen.

Se også:  Logitech genopfinder tastatur-oplevelsen

m600 er flad, men ikke så flad som Magic Mouse, og den er af mellemstørrelse, hvilket betyder, at hvis du som undertegnede har relativt store hænder, så er det næppe en mus, du vil bruge i længere tid ad gangen. Omvendt er den ikke så lille, at den er umulig for undertegnede at bruge. Selv for hænder i størrelse XL, kan musen bruges, men den er klart designet til hænder af standardstørrelse.

Utroligt let installation

En mus bør ikke være vanskelig at installere, men vi er alligevel vant til, at mange mus kræver, at vi installerer en driver og måske endda et støtteprogram, hvis der er specielle funktioner på musen, der skal udnyttes.

Men vi skulle intet gøre med m600. Vi tilsluttede den lille usb-dongle til computeren, hvorefter det første sæt drivere automatisk blev installeret. Da vi derefter satte batterier i musen og tændte for den, forbandt den sig automatisk til donglen og installerede næste sæt drivere.

 

Vi fik så et lille diskret vindue, der dukkede op og informerede os om, at vi kunne få en meget mere behagelig oplevelse, når vi skulle scrolle i vores browser. Alt vi skulle gøre, var at klikke på ’Installer’, og så blev den lille ekstra driver installeret, og efter en genstart af browseren var vi klar til at bruge m600.

Se også:  Allround-tastaturer [STORTEST]: Tre tastaturer der løfter hverdagens indtastning

Som allerede nævnt er musen beregnet til en standardstørrelses hånd, men det opvejes af, at det ikke er så vigtigt, hvordan du holder på musen. Den registrerer selv højre- og venstreklik, og designet gør, at den kan bruges lige godt af højre- som venstrehåndede brugere. Lad, som om der sidder et rullehjul i midten af musen, og rul fingeren frem eller tilbage, og du scroller op eller ned på en hjemmeside eller i et dokument i dit tekstbehandlingsprogram.

Det fungerer bare, og det er ret behageligt at bruge m600. En sjov lille detalje er, at hvis du surfer lidt, kan du bladre frem og tilbage ved at glide fingeren til højre eller venstre over musen. Og netop den funktion bliver man hurtigt ret begejstret for. Alt i alt har vi en vinder her. Logitech har fremstillet en mus, der virkelig går rent ind.

Logitech M600
  • Funktionalitet
  • Pris

Alt om DATA siger

M600 er en skøn mus og klart den bedste touch-mouse, vi endnu har afprøvet. Den er let at bruge, har ikke for mange funktioner, er flot og superlet at installere.

4.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Logitech M590 priser
Del denne