Home » AOD Pro » Det første danske firma er parat til at modtage betaling i bitcoins
Det første danske firma er parat til at modtage betaling i bitcoins

Det første danske firma er parat til at modtage betaling i bitcoins

Share

Det danske webbureau Awork har besluttet, at man fremover vil modtage den digitale valuta bitcoin som betaling. Årsagen et blandt andet, at det ikke kan betale sig at have penge i banken

Kryptovalutaen bitcoin er ikke nogen helt ny størrelse. Faktisk blev den introduceret helt tilbage januar 2009. Men selvom den har været populær som investeringsobjekt, så har det været opad bakke at få den introduceret som betalingsmiddel.

Men nu kommer det danske webbureau Awork så og fortæller, at de er klar til at gribe kryptovaluta-bolden og modtage bitcoin som betalingsmiddel. De to stiftere, Jesper Enger-Steensgaard og Allan Hansen, ser bitcoin som et betalingsmiddel, der bliver mere og mere normalt, og derfor ønsker de at være med på vognen. Det gør samtidig Awork til et af de første firmaer, der vil modtage bitcoin som betalingsmiddel.

Penge i banken ikke attraktivt

“Mange virksomheder er i den situation, at det ikke længere er særlig attraktivt at have kapital stående i bankerne. Det er dyrt for erhvervsdrivende, grundet de negative renter og ikke mindst de gebyrer som følger med fra bankerne. Ved at tilbyde muligheden for betaling via bitcoins åbner vi døren for fremtiden og ikke mindst en anden form for betalingsmulighed for vores kunder. Dette er ikke et farvel til bankerne og den danske valuta, men blot en tilføjelse – som vi er stolte af,” fortæller Jesper Enger-Steensgaard, CEO og medstifter af Awork.

Bitcoin, der i valutakredse bedst kendes som BTC eller XBT, har lidt en noget omtumlet tilværelse, hvor den i perioder har været virkelig mange penge værd og gjort adskillige mennesker til millionærer og i andre perioder næsten ingen værdi har haft.

Fordi der er et begrænset antal bitcoins, 21 millioner i alt, og fordi der ikke kan fremstilles flere, bliver den digitale valuta af nogle økonomer og investorer betragtet som et våben mod inflation.

Open source og peer-to-peer

En anden årsag til valutaens popularitet er den teknologi, der er baseret på open source og peer-to-peer. Det betyder at alle transaktioner sker direkte mellem partnerne uden nogen mellemled som banker.

Netop den teknologi ser Awork som en fordel i deres virksomhed. De tilbyder blandt andet løsninger inden for hjemmesider, SEO og annoncering, og Jesper Enger-Steensgaard og Allan Hansen ser det som en konkurrencemæssig fordel at kunne modtage bitcoins som betaling, netop fordi disses værd er i konstant ændring.


TAGS
Bitcoin

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S