Home » Hardware » Det fineste tech-design bliver til i en baggård på Amager
Det fineste tech-design bliver til i en baggård på Amager

Det fineste tech-design bliver til i en baggård på Amager

Share

Det er drømmen om en bedre verden, der driver det gode design, mener Torsten Valeur, der siden halvfemserne har stået bag noget af det mest eksklusive tech-design på markedet

Man forbinder B&O med et kæmpe palæ på Strandvejen eller en eksklusiv Penthouse i det indre København. Og det er givetvis også her kunderne bor.

Men designet bliver til i mere beskedne rammer. Vi tog en tur ud til kanten af København, en baggård på Amager, beboet af kreative værksteder, pladeselskaber og designvirksomheder. Op ad trappen, på tredje sal, møder vi Torsten Valeur, som byder indenfor i sit værksted, hvor lydbilledet til tider udgøres af trommebulder fra øvelokalerne ovenover.

Det er her B&Os seneste flagskibs-tv’er er blevet til, BeoVision Harmony og BeoVision Eclipse, prototyperne står i den ene side af lokalet, og det er her LGs nye eksklusive Signature-serie har fundet sin form. Foruden disse produkter, står Torsten Valeur bag designs for TP-Link, Asus, Audi og mange andre.

Mon ikke i hvert fald et par af vore læsere vil huske den blærede  hjemmebio-bærbar fra Asus med store B&O-højttalere.

Mon ikke i hvert fald et par af vore læsere vil huske den blærede hjemmebio-bærbar fra Asus med store B&O-højttalere.

Driften mod det nye

Siden starten af 90’erne har Torsten Valeur sat sit præg på tech-verdenen med innovativt og i øjenfaldende design. Allerede kort efter sin start hos David Lewis fik han til at opgave at designe Beocom 2, en trådløs fastnettelefon, der i dag er en designklassiker. Efterfølgende er det blevet til et væld af andre ikoniske produkter. Da David Lewis døde i 2011, førte Torsten Valeur virksomheden videre i eget navn.

Se også:  B&O klar med nye gaming-hovedtelefoner til PlayStation og pc

”Drømmen om en bedre verden er en vigtig drivkraft. Den ungdommelige tro på, at man faktisk kan ændre noget og gøre livet lidt bedre ved sin formgivning af genstandene. Meget af nutidens design, især det europæiske, kigger bagud, bliver nostalgisk og lidt for sikkert.”

Den ukuelige drift mod det nye fører ikke altid til succesfulde produkter (Torsten Valeur er den første til at indrømme at musikmobilen Serenata var et fejlskud), men man må turde tage chancer for at komme videre.

Det gør man i Asien, og selvom man kan ryste på hovedet ad den utrættelige iver for at løse alt med teknologi, ser Torsten asiaternes evige drift med fremskridt og fornyelse som en inspiration. ”Den energi man føler her er en vitamin-indsprøjtning. Jeg kan godt savne den tro på at vi kan ændre noget her i vores del af verden, hvor vi faktisk har så store ressourcer at gøre godt med.

Se også:  Bang & Olufsen Beoplay EX [TEST]: Flot lyd, men ret dyre
Den perfekte gave

”At skabe noget, der er bedre end det foregående, finde nye løsninger, der dækker brugernes behov og gør hverdagen lidt nemmere end før, er væsentligt, hvis designet skal have en berettigelse”, mener Torsten, der i sine designs bestræber sig på at gøre avanceret teknologi til indbydende og brugervenlige genstande, der indtager en naturlig plads i hjemmet.

TAGS
Bang & Olufsen
Design
LG Signature
Torsten Valeur

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S