Home » Mobiltelefon » Det fås ikke meget bedre
Det fås ikke meget bedre

Det fås ikke meget bedre

Share

Den nye iPhone landede for et par måneder siden, og Alt om DATA’s
redaktør er begejstret. iPhone 4 er blevet udråbt til måske at være
verdens bedste mobiltelefon, og vi er tilbøjelige til synge med i det
kor – næsten altså

Apple selv kalder iPhone 4 for en lige så stor nyskabelse, som den gang den oprindelige iPhone blev introduceret på markedet. Det er da også let at se, at den nye iPhone indeholder en lang række forbedringer i forhold til 3GS, men det er altså at strække det lidt at kalde den for en lige så stor nyskabelse, som dengang verden første gang så en iPhone.

De fedeste nyheder

iPhone 4 er spækket med nyheder, men nogle af dem er altså bare federe end andre, og den der, i denne testers øjne, topper dem alle, er det nye Retina display.

Det er ret svært at forestille sig, med mindre man har prøvet det selv, men Retina display giver meget til iPhone. Dels er skærmbilledet pludselig helt oppe på overfladen af telefonen. Ikke som før, hvor det var tydeligt at mærke, at skærmen blev tegnet et par millimeter under den øverste glasplade.

At det nu sker helt i overfladen af telefonen giver en anden umid- delbar fordel, nemlig betragtnings- vinklen. Hvor de tidligere versioner af iPhone hurtigt blev mørke i displayet og svære at se, når du vinklede telefonen, så er det nu muligt at se, hvad skærmen tegner, selv når du næsten kigger i plan med telefonen. Det utrolig flotte billede skyldes samtidig en pixeltæthed på ikke mindre end 326 pr. tomme.

Se også:  Spar penge på Apple-produkter efter tirsdag

Den nyhed, der kommer ind på en andenplads efter Alt om DATA’s opfattelse, er det nye kamera inklusive en LED-blitz. At der så samtidig er kommet et kamera på forsiden af telefonen, er noget helt andet, og noget vi kommer tilbage til lidt senere i denne anmeldelse.

Kameraet er et fem megapixel kamera, der også kan optage videoer i hd, hvilket er lidt af en nyhed. Samtidig har Apple tilføjet en LED-lampe/blitz, så det er muligt at tage billeder og optage video, når det er mørkt.

Endnu vigtigere så har udviklerne gjort sig stor umage med at gøre kameraet så let at bruge som muligt. Du behøver ikke længere en speciel app for at tage makrobilleder, det klarer den indbyggede app fint, og du behøver ikke at ændre på indstillingerne for at tage makrobilleder.

Der er autofokus i kameraet, men hvis du gerne vil vælge, hvor du skal fokusere, så klikker du blot på skærmen, hvor der skal være fokus, og vupti så er det der, du holder dit fokus.

Sjovt, men mindre vigtigt

Med iPhone 4 har Apple også indført noget de kalder for FaceTime, en måde at føre videosamtaler på, og det er det som det lille vga-kamera på forsiden, at mobilen skal bruges til.

For at bruge FaceTime skal du første gang ringe op til en person helt almindelig og bede om en FaceTime session. Når personen har accepteret det, vil det efterfølgende være muligt at ringe op via FaceTime uden først at etablere en almindelig telefonforbindelse.

Se også:  Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark

Det skal lige siges, at FaceTime kun fungerer, når din iPhone er forbundet til et trådløst netværk, du kan ikke føre FaceTime-samtaler over det almindelige telenet. iPhone 4 kommer også med Apples nye A4-processor.

Hvis du har brugt 3G eller 3GS før, så vil du virkelig føle forskellen, den nye processor har langt flere kræfter, og programmer starter hurtigere og kører mere flydende.

Designet på den nye iPhone er godt, og når du først har haft den i hånden, så vil den gamle 3GS’er føles som en billig legetøjstelefon.

Er der da slet ikke noget dårligt at sige om iPhone 4? Jo, prisen er meget høj, og det er en telefon, der har mest at tilbyde erhvervslivet. Den kan så meget, og det er næsten en helligbrøde ikke at udnytte de mange funktioner, den har ved at koble sig op mod en Exchangeserver.

Derudover så er multitaskingfunktionaliteten, der kom med iOS 4, dårligt beskrevet. Det er ikke let at finde ud af, at du skal dobbeltklikke på hjem-tasten for at se, skifte mellem og slukke, kørende programmer. Men når det er sagt, skal det atter siges, at det er en god smartphone.


<a href="http://www.altomdata.dk/tags/Apple" title="Mere indhold om Apple">Apple</a> <a href="http://www.altomdata.dk/tags/iPhone 4" title="Mere indhold om iPhone 4">iPhone 4</a>
  • Funktionalitet
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Telefonen over alle telefoner. iPhone 4 er måske nok verdens bedste smartphone. Den kan det hele og lidt til, og den gør det bare langt mere elegant end alle andre mobiltelefoner på markedet.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
A4
Apple
FaceTime
iPhone 4
retina display
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S