Home » Smart hjem » Det er ikke løsningen at skrue ned for varmen, hvis du vil spare på energien
Det er ikke løsningen at skrue ned for varmen, hvis du vil spare på energien

Det er ikke løsningen at skrue ned for varmen, hvis du vil spare på energien

Share

Det behøver ikke gå rundt og fryse for gøre noget godt for klimaet. Intelligent varmestyring er mere effektivt end kolde fødder

I oktober 2014 forpligtede EU sig til en omfattende pakke med grønne, energibesparende initiativer som en del af klima- og energiaftalen. Aftalen omfatter et bindende mål om i 2030 at opnå emissioner under EU’s grænse på mindst 40 procent under niveauet i 1990 . For at kunne nå dette mål er det helt afgørende, at vi reducerer det høje energiforbrug i hjemmet, særligt indenfor det område der handler om opvarmning.

”Intelligent opvarmning og nedkøling af vores hjem kan komme til at spille en vigtig rolle, når det handler om at reducere CO2 udledningen og gøre det til vores målsætning for klimaet. 79 procent af det samlede energiforbrug i husstandene i EU bliver brugt på opvarmning af vores hjem og vores vand , og brugen af ny teknologi såsom intelligente termostater kan hjælpe os med at spare på energien, uden vi behøver at gå på kompromis med komforten. Med intelligente energibesparende funktioner, såsom ’Geofencing’ eller ’Open Window Detection’ behøver husets beboere ikke længere at opvarme deres hjem, når behovet ikke er der”, siger Marcel Visser, Salgsdirektør for Tado i Norden.

Se også:  Nu kan du holde øje med dit energiforbrug i e-Boks-app'en
Sundt klima i hjemmet

God indendørs luftkvalitet er vigtig. Det påvirker vores helbred både hvis det er for varmt eller for koldt, for tørt eller for fugtigt. Så det holder ikke ændre temperaturen i en grad, der bliver usund for os, selvom det så minimerer energiforbruget. Den mest holdbare løsning er at opretholde en behagelig og sund temperatur i hjemmet. Så må man spare på energien på en anden måde.

Smart Home produkter kan være en mulighed. Intelligente termostater er efterhånden blevet godt udbredt i de danske hjem, og er rimelig nemme at gå til. Takket være nye teknologier kan intelligente termostater øjeblikkeligt identificere problemer med fyret og videregive disse informationer til husets beboere og relevante fagfolk, hvilket vil medføre hurtigere og mere omkostningseffektive reparationer. Derudover kan brugerne se på hvilket tidspunkt af dagen, energien er billigst at bruge, og opvarmningen kan tilpasses derefter, så man både opnår besparelser og samtidig fjerner presset på varmeværkerne. Det fører til en mere effektiv opsamling og distribution af energi. For forbrugeren vil disse produktivitetsgevinster ske helt ubemærket i baggrunden, alt imens der opnås maksimal komfort og energibesparelser i hjemmet. Og den største vinder er naturligvis miljøet.

Se også:  Tado Wireless Temperature Sensor [TEST]: Smartere varmestyring

Læs vores test af intelligente termostater her.


TAGS
energi
termostat
varme

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S