Home » Kunstig intelligens » Det er ikke længere kunstigt med kunstig intelligens
Det er ikke længere kunstigt med kunstig intelligens

Det er ikke længere kunstigt med kunstig intelligens

Share

Algoritmer skriver musik, vælger spillere til weekendens fodboldkamp, tegner billeder af personer der ikke findes, bliver en mere eller mindre skjult, men naturlig del, af vores hverdag. Den kunstige intelligens er nu overalt – se bare disse eksempler

Den kunstige intelligens er ikke længere så kunstig – snart vil den helt naturligt indgå i næsten alle de funktioner og tjenester, vi møder i vores hverdag.

Allerede i dag vælger musiktjenester som Spotify den musik, du skal lytte til ved hjælp af algoritmer, og snart er også musikken skrevet af AI – forkortelsen står for Artificial Intelligence, dvs. kunstig intelligens. Alt, hvad du kommer i kontakt med af private og offentlige tjenester vil snart behandle dig som det individ, du er, tilpasse sig, fordi algoritmerne allerede kender dine ønsker og vaner.

Det er egentlig lidt skræmmende, men generelt er vi danskere ganske positive over for den forandring af vores hverdag og samfund, der nu er sat i gang.

De unge er mest med

En ny undersøgelse foretaget af Huawei i Danmark viser, at hver tredje af os grundlæggende mener, at AI kan gøre hverdagen lettere. Blandt de unge i aldersgruppen 18-35 år er hele 44 procent positive over for udviklingen.

“Kunstig intelligens er i hastig udvikling i disse år, og vi er glade for at se, at så mange danskere er positivt indstillede over for de nye muligheder, som kunstig intelligens bringer med sig. Og for de unge gælder denne tendens i udpræget grad. Det kan skyldes, at de unge generelt har mere viden om og erfaring med brugen af kunstig intelligens og derfor også ser flere muligheder,” siger Marie Dam Feldborg, der er marketing- og kommunika-tionsansvarlig for Huawei Danmark.

Se også:  En fremtidsverden af robotdyr

Det er dog især indenfor to områder, at de mange adspurgte danskere mener, at kunstig intelligens kan hjælpe: transport og lægehjælp. 25 procent af danskerne i undersøgelsen mener, at de i høj eller meget høj grad vil føle sig godt tilpas med at anvende transportmidler, der bliver drevet af kunstig intelligens såsom selvkørende biler og busser. Derudover mener henholdsvis 22 procent og 21 procent af deltagerne, at de vil overlade diagnosticering af sygdomme til kunstig intelligens.

Det er dog ikke alle aspekter af vores dagligdag, vi vil overlade til AI, og det er skoleundervisning og børnepasning, der ligger nederst på listen over de ting, vi føler os trygge ved, at AI kan varetage.
“Resultaterne tyder på, at flest danskere har tillid til kunstig intelligens, når det drejer sig om simple, rutineprægede opgaver, som eksempelvis at køre i bus eller bil til og fra arbejde, eller meget komplekse opgaver som at stille diagnoser eller foretage operationer.

Her kan kunstig intelligens i nogle tilfælde have bedre forudsætninger for at løse opgaven sammenlignet med mennesker. Til gengæld er vi mere skeptiske, når det kommer til børne-pasning og undervisning, hvor der ikke kun kræves en faglig viden, men også sociale kompetencer som empati og pædagogik,” fortæller Marie Dam Feldborg.

Se også:  Kunstig intelligens kan skabe konkret værdi for virksomheden
Dansk indflydelse

Kunstig intelligens er ikke noget, der udvikles i Silicon Valley og så bruges af resten af verden. Det fremgår med al tydelighed af de eksempler, du finder i denne artikel. Men også Danmark er godt med på den kreative side – eller vi gør en indsats for at hænge på.

Danmark kan komme til at spille en afgørende rolle, når fremtidens internationale standarder for kunstig intelligens skal fastlægges. Dansk Standard er nemlig udvalgt til at stå i spidsen for en europæisk fokusgruppe. Danske virksomheder kan få en fordel.

Ifølge Dansk Standard er det regeringens stærke fokus på standarder inden for kunstig intelligens, der har gjort det muligt at hjemtage den europæiske fokusgruppe.

”Fokusgruppens arbejde er vigtigt, fordi den skal samle og kvalificere det europæiske input til det internationale standardiserings-arbejde om kunstig intelligens. En del af arbejdet er også at vurdere, om der er et særligt behov for at udvikle europæiske standarder som supplement til de internationale,” forklarer Kim Skov Hilding, der er standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

TAGS
AI
innovation
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S