Home » Mobiltelefon » Det bedste mobilkamera nogensinde: Huaweis nye topmobil tromler konkurrenterne
Det bedste mobilkamera nogensinde: Huaweis nye topmobil tromler konkurrenterne

Det bedste mobilkamera nogensinde: Huaweis nye topmobil tromler konkurrenterne

Share

Huawei P50 har det bedste kamera i en smartphone nogensinde. Det mener det anerkendte kamerasite, DxOMark. Desværre lider Huaweis nye flagskib under alvorlige mangler på andre områder

Selvom Huawei fortsat er hårdt ramt af handelsrestriktioner fra den amerikanske regering, fortsætter producenten med at sende teknologisk stærke mobiler på markedet.

P50 Pro er det nyeste flagskib. Den blev lanceret i sidste uge, og ikke overraskende er der stort fokus på kameraet – et område hvor hvor Huawei typisk har været helt forrest i feltet.

Det viser sig også at være tilfældet for P50 Pro. Hos DxOMark, hvis anmeldelser og rangeliste udgør en slags uofficiel målestok for mobilkameraer, opnår mobilen den bedste score, der nogensinde er uddelt til en smartphone. Den snupper 144 point, et enkelt mere end den heftige Xiaomi Mi 11 Ultra.

Forrygende farver

Det er blandt kameraets velbalancerede farvegengivelse og hvidbalance samt håndteringen af støj og evnen til at zoome, der får DxOMark til at hive den helt store pointpose frem. Vidvinkelkameraet fremhæves også som det bedste anmelderne har oplevet i en smartphone til dato, mens autofokus og forhåndsvisning derimod får en smule kritik.

Se også:  Huawei klar med MateView-skærme i Danmark

Hovedkameraet på den nye mobil minder i sine specifikationer en del om det der sad i sidste års topmodel P40 Pro, med 50 MP, f/1.8, 23mm, 1/1.28″, 1.22µm, omnidirectional PDAF, Laser AF og OIS.

De sekundære kameraer byder på lidt anderledes teknologi. Her får man et 64 MP, f/3.5, 90mm periskopkamera med PDAF og OIS, der kan zoome 3.5x samt et 13 MP, f/2.2, 13mm ultravidvinkelkamera og som noget helt nyt et 40 MP, f/1.6, 23mm sort/hvid-kamera.

På fronten er et 13 MP, f/2.4 kamera, som af DxOMark fremhæves som det bedste selfiekamera på markedet.

Ingen 5G

Mens P50 Pro således ser ud til at blæse alle konkurrenter af banen, når det gælder kamerakvaliteten, er der desværre områder, hvor den halter gevaldigt efter konkurrenterne. Grundet handelsrestriktionerne har adgangen til chip-teknologi været begrænset, og derfor kommer kun en vis portion af de nye topmobiler med Huaweis egen Kirin 9000-processor. Resten må “nøjes” med Snapdragon 888, som dog ikke desto mindre en ganske glimrende processorer. Alle modellerne er dog amputeret på netværksfronten, da det ikke har været muligt implementere 5G-teknologi i nogen af dem. ‘

Se også:  Huawei Matebook 13 [TEST]: Stilsikker allrounder til fornuftig pris

Som sidste års topmobiler vil den nye serie af Huawei-mobiler, som også inkluderer en standard P50, ikke have adgang til Google Services. De kommer i stedet med Huaweis eget HarmonyOS 2.0, som egen appbutik og Huawei-tjenester.

Der er ikke meldt planer ud for en dansk lancering af P50 Pro og P50. I første omgang kommer mobilerne kun i Kina, hvor de koster hvad der svarer til 5.900 og 4.400 kroner.

Du kan læse mere om de nye mobiler hos Huawei.


TAGS
Huawei
Mobilkamera
P50
smartpone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S