Home » Stationær computer » Desktop computer leverer ydelsen til rimelige penge
Desktop computer leverer ydelsen til rimelige penge

Desktop computer leverer ydelsen til rimelige penge

Share

Hvis man går efter en stationær computer, der prismæssigt er hævet noget over de allerbilligste på markedet, kan man få en helt anderledes ydelse, dog stadig til en god pris

Skal den stationære computer kunne håndtere andet end surfing, brug af forskellige kontorprogrammer, visning af film og afspilning af musik, så er det rart med en computer, der har indbyggede kraftreserver til at håndtere de noget tungere opgaver.

MEDION AKOYA P5250D MD8889 er lige nøjagtig en sådan computer. Den vil blive sat til salg i danske ALDI-forretninger fra onsdag d. 1. oktober 2014. Prisen vil være 3799 kroner, hvilket er forholdsvis beskedent.
For den pris får man en ′rigtig′ firkernet processor og ikke en lettere svagelig low voltage udgave. Der er også indbygget grafikkort i form af et Nvidia DirectX 11.2 grafikkort.

Fornuftigt med features – plus et par goder

Designet følger normen for, hvorledes hovedparten af MEDIONs stationære computere tager sig ud nu. Der er tale om en ret kompakt Windows 8.1 computer, hvilket illustreres ved dimensionerne 18 cm x 37,5 cm x 41,5 cm (BxHxD). Den fylder således ikke ret meget, hvorfor den er let at placere, uanset om det er under bordet eller på bordet.

MEDION AKOYA P5250D MD8889 har et computerkabinet, hvor siderne er lavet i mat sort stål, og fronten samt toppen består af sort plastic med blank pianofinish. Fronten går ud i en spids midtpå, der er en enkelt 5,25″ ekstern drevplads, der allerede er optaget af det optiske dvd/cd-brænder Dual Layer multidrev.

Fronten af computeren giver desuden adgang til enkelte tilslutninger i form af en USB 3.0-port, en USB 2.0-port, en multikortlæser samt et stik til mikrofon og et 3,5 mm minijackstik til headset. Tilslutningerne er placeret øverst på kabinettets front, hvilket i dette tilfælde giver gode adgangsforhold, uanset om computeren placeres på gulvet eller på bordet.

Bagsiden af computeren gemmer på 4 USB 2.0-porte, der er en RJ45 1 Gbit/s ethernet-port, stik der skal bruges i forbindelse med det indbyggede 5-i-1 lydkort. Det er udmærket men ikke overvældende, det havde dog været rart med et par USB 3.0-porte.

Det skal dog siges, at MD8889 har et par interessante features, der ikke kan betegnes som værende normale i stationære computere. Den første er, at der er installeret et WiFi 802.11n trådløst netværkskort, hvilket kan være med til at gøre opsætningen i hjemmet lettere, forudsat at det trådløse netværk i hjemmet dækker hjemmet ordentligt.

Den anden ting, der er speciel for MEDIONs computere er harddisk-docken på toppen af computeren, her kan man uden brug af kabler montere en MEDION HDDrive2Go 2,5 “eller 3,5” ekstern harddisk via en USB 3.0-forbindelse. Det er en usædvanlig men kreativ løsning endvidere med den fordel, at drevet ikke optager plads på skrivebordet.

Der medfølger et tastatur og en computermus til computeren, begge er kablede og selvfølgelig fuldt brugbare, selv om de kvalitetsmæssigt er gennemsnitlige.

Software følger der, som altid hos MEDION, en del med af, denne gang er det nogle Cyberlink programmer. Der er Home Cinema Suite, Windows Essentials, nogle programmer er også til stede i form af Windows 8.1 apps. Endelig er der en 30-dages prøveversion af Microsoft Office 365.

Stærk allround computer

MD8889 er udstyret med en Intel Core i5-4460 firkernet processor med en arbejdsfrekvens på 3,20 GHz, der ved vedvarende hård belastning kan øge hastigheden til 3,40 GHz takket være Turbo Boost-teknologien. Processoren er, hvad der først og fremmest gør denne computer til en god stærk allround computer med kræfter til snart sagt alle opgaver.

Hyper Threading understøttes ikke, men ydelsen lider generelt ikke under dette, undtagelsen er visse multitrådede applikationer, hvor flere tråde generelt er ensbetydende med bedre ydelse. Processoren har en TDP på 84 watt, hvilket igen peger på, at der er tale om en kraftig processor, der ikke er oppe i superligaen, hvad energiforbruget angår.

Core i5-4460 kører noget langsommere end Intels hurtigste processorer, specielt når det kommer til Turbo Boost hastigheder, den anden forskel er førnævnte Hyper Threading, der til visse applikationer kan give en betydelig ekstra ydelse.

Processoren, der er en del af “Haswell” familien understøtter instruktionssættene SSE 4.1/4.2 og AVX 2,0, og den integrerede Intel HD 4600 grafikløsning understøtter blandt andet Quick Sync Video, hvilket er med til at gøre computeren hurtigere, når der arbejdes med video codecs. Intel HD Graphics 4600 er en ganske udmærket grafikløsning, men det indbyggede dedikerede grafikkort i computeren er dog meget stærkere til eksempelvis computerspil.

Processoren har ikke helt den samme rå ydelse som Intels bedste processorer råder over, men det er stadigvæk en meget stærk processor, der kan håndtere krævende computeropgaver. Vi har testet dens rå regnekraft i benchmarkprogrammet SiSoftware Sandra 2014, her scorede processoren
69,28 gops (Giga operationer i sekundet) i den aggregerede cpu-test. Det er en meget fin score, der viser, at denne Core-i5 virkelig har magt til at håndtere tunge beregningsmæssige opgaver.

De 4 GB ddr3 1600 MHz hukommelse er helt normalt for en stationær computer i de lavere prisklasser i dag. Selvfølgelig ville 8 GB hukommelse have været rart, især hvis brugeren har planer om at bruge hukommelsesintensive applikationer. Det ville også være en fremragende måde at få fuldt udbytte ud af den stærke processor, og ikke blot fordi nogle programmer hungrer efter ram. Da MD8889 kun har fyldt en af de to dimm ddr3-ram sokler med et 4 GB ddr3-modul, så arbejder hukommelseskontrolleren ikke i dual channel-mode, hvilket ville have øget hukommelsesbåndbredden betragteligt. Nu ligger den i stedet for på 9,41 MB/s, hvilket er meget lavt i forhold til potentialet.

MD8889 understøtter takket være hukommelseskontrolleren op til 32 GB ram, hvor vidt det er praktisk muligt at finde to gange 16 GB hukommelsesmoduler, der er kompatible med bundkortet, er selvfølgelig altid et spørgsmål. Udvalget af 4 GB og 8 GB rammoduler er noget større, så chancen her burde være bedre.

Det dedikerede Nvidia GeForce GTX750 DirectX11.2 grafikkort har 1 GB gddr5-hukommelse; der er HDMI-udgang og en DVI-D-udgang samt en VGA-udgang. Grafikkortet er i samarbejde med processoren med til at gøre MD8889 egnet til computergaming. Der er dog tale om et grafikkort i det nedre mellemsegment. MD8889 vil være egnet til computerspil, så længe brugeren udelukker de mest krævende titler, eller sætter kvalitetsindstillingerne ned fra de højeste indstillinger.

Spil, der ikke længere er helt nye, vil grafikkortet i langt de fleste tilstande være i stand til at håndtere glimrende. Vi har målt grafikkortet ved hjælp af 3DMark. Her scorede MD8889 3256 3DMarks i FireStrike-testen, det er ikke så dårligt igen, og i Sky Diver-testen scorede computeren 10.017 3DMarks. Det er også en score, der passer fint til en computer, der ikke er udpeget til at være en egentlig gaming computer, men som trods alt mest er en stærk all-round computer.

Rimeligt støjniveau og lidt mere ydelse

MD8889 larmer ikke specielt meget i forhold til de fleste stationære computere. CPU-blæseren og især blæseren på grafikkortet gør faktisk et relativt diskret indtryk, når der ikke arbejdes med krævende opgaver. Man kan høre blæserne lidt i baggrunden og lejlighedsvis noget harddiskstøj, hvilket er normalt.

Harddisken er også et aktiv for MD8889, når man betragter ydeevnen. Vi har brugt HD Tune Pro 5.50 til at teste den 1 TB store harddisk. Den gennemsnitlige overførselshastighed er på 162,8 MB/s målt over drevet fra ende til anden, hvilket er en god score.

Filtesten i samme benchmark viser en endnu mere imponerende sekventiel læsehastighed 195,5 MB/s, hvilket ligger meget højt for en traditionel harddisk. Den sekventielle skrivehastighed holder ligeledes imponerende 188,7 MB/s. Den gennemsnitlige søgetid er 16.1 ms, hvilket er en ganske anstændig score for en traditionel harddisk.

MD8889 drager helt klart fordel af kombinationen af den hurtige processor og harddisk ditto. Med den anvendte hardwaresammensætning kan denne computer håndtere næsten enhver opgave. Den eneste ting, der virkelig holder den fra at være optimal til alle tungere opgaver, er den i visse sammenhænge beskedne mængde hukommelse. Hvis man eksempelvis fordobler mængden af ram, vil man i nogle tilfælde kunne mærke en tydelig forbedring, her tænkes eksempelvis på 3D-amination, tung billedbehandling, videoredigering og andre opgaver, der nyder specielt godt af rigeligt med ram.

Den sidste benchmark, vi har gennemkørt, er PCMark 7, som viser resultaterne for systemet som et hele, samtidig med at der er subscores for forskellige arbejdsopgaver. Her scorede MD8889 4463 PCMarks, det er et fint resultat, fordi det sker uden en ssd. Systemets lagringsscore på 2.033 er godt for en traditionel harddisk. De andre subscores er også overbevisende set ud fra et ydelsesperspektiv.

Set over en kam får man er rigtig god ydelse med MD8889, specielt processoren og den hurtige harddisk vil gøre en forskel i hverdagens opgaver. Til prisen får man en hel del power for pengene.


AKOYA P5250D MD8889
4.5

Alt om DATA siger

Stærk stationær computer med en god hardwaresammensætning, hvor den firkernede processor og harddisken stikker positivt ud. Man får meget computer for pengene her.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Akoya
MD 8889
MD8889
medion
P 5250D
P5250D

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S