Designer-pc med højkvalitetslyd

Designer-pc med højkvalitetslyd

Share

HP har lige sendt sin nyeste laptop i Envy-linjen på gaden, HP Envy 14 Beats, hvor man i samarbejde med Dr. Dre har optimeret lydkvaliteten. Alt om DATA har testet den, og der er ingen tvivl om, at lyden er helt i top. Men det er ikke de eneste kvaliteter, denne flotte laptop har

Designerserien af laptops fra HP, Envy, har fået et nyt medlem, HP Envy 14 Beats. Denne lille smarte laptop er optimeret både med hensyn til design og ikke mindst med hensyn til lydkvalitet, hvad også tilnavnet Beats hentyder til.

HP har i samarbejde med kunstneren og produceren Dr. Dre og Jimmy Lovine, medstifter af Beats, forsøgt at skabe kvalitetslyd i digital musik.

I en pressemeddelelse skriver HP selv: »Første resultat er HP Envy 14 Beats Edition, der giver brugeren præcist den lydoplevelse, som kunstneren ønskede, når man hører musikken eller lyden gennem hovedtelefoner eller via højttalere.

For at forstærke lydoplevelsen leverer HP også som standard et sæt Beats Solo-hovedtelefoner fra Monster med ControlTalk sammen med hver HP Evny 14 Beats Edition.«

Store ord holder vand

Det er påstande, som naturligvis ikke kan stå helt uimodsagt, hvorfor Alt om DATA kastede sig over at teste denne lille sag. Vi testede den både for lydkvalitet og billedkvalitet, og så sendte vi den naturligvis igennem vores suite af testprogrammer for at se, hvad den rent faktisk kunne levere af ydelse.

Se også:  HP klar med klodens kraftigste workstation

HP Envy 14 Beats Edition, fremover kaldet for Beats, er en meget flot laptop. En matsort overflade, der tydeligvis ikke let bliver beskidt. Et rødt b på låget viser, at det er en Beats Edition, og kanten rundt om den bærbare er højglans metal.

Tastaturet er af ø-typen, og som ydersiden er såvel tastatur som resten af indersiden af denne lille laptop sort. Bogstaver og symboler på tastaturet er røde. Alt i alt et meget flot look.

HP Envy 14 Beats

Den beklædning, Beats har fået på indersiden, er en slags blød gummi, der gør, at det er meget behageligt at arbejde med den. Samtidig er tastaturet godt at skri- ve på, klart blandt de bedste tas-taturer, vi har brugt på en laptop.

Da Beats er designet til at give speciel god lyd, var det første, vi kiggede på, naturligvis lyden. Til det formål brugte vi først de indbyggede højttalere og dernæst de nedfølgende hovedtelefoner, Beats Solo (de er forresten holdt i samme sorte og røde farver som selve Beats).

Vi lod Beats spille såvel pop som klassisk og rock, og de indbyggede højttalere gjorde det forbløffende godt. Men det var ingenting mod den oplevelse, vi fik, da vi satte de medfølgende hovedtelefoner til computeren.

Her var lyden intet mindre end imponerende. Det var tydeligt, at HP havde gjort et stort stykke arbejde med at optimere lyden, og sammen med Beats Solo var det en fantastisk oplevelse.

Se også:  HP Pavilion Wave [TEST]: Pc’en forklædt som højttaler

Det var en meget naturtro lyd, vi blev præsenteret for, om det var ”som kunstneren havde tiltænkt” vides ikke, men det var klart noget af det bedste, vi har hørt fra en laptop.

Lidt flere test

Derefter satte vi computeren til at afspille en film, og med det samme skal Beat lige roses for at have et slot in-drev, det er med til at hæve elegancen markant.

Skærmen er rigtig flot, og billedet står knivskarpt. Dog er der lidt meget genskin i skærmen, hvilket godt kan virke en anelse irriterende. Men hvis du undgår at få lys til at skinne ind i skærmen, så er billedet rigtig godt.

Endelig satte vi computeren til at kæmpe lidt med vores bench-marks, 3DMark05 og PCMarkVantage. I den første skuffede Beats en del. På trods af en i7-720QM-processor, et ATI Mobility Radeon HD 5650-grafikkort og 4GB ram kunne den kun præstere 3.617 3DMarks, og det var tydeligvis cpu’en, der scorede lavt i denne test.

Lidt bedre blev det i PCMarkVantage, hvor den leverede 5623 PCMarks, hvilket er udmærket for en computer, der ikke er dedikeret spillemaskine.

Men disse to benchmarks fortalte os, at det ikke er en computer, du skal købe for at spille på den. Men hvis du er til musik og film, så leverer den virkelig varen.

Envy 14 Beats
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris

Alt om DATA siger

Hvis du er til lyd i særklasse, så skal du ikke lede længere. HP Envy 14 Beats har den bedste lyd, vi endnu har oplevet fra en laptop. Desværre yder den ikke specielt godt til spil, og prisen er meget høj. Men omvendt så kan du få en maskine, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
HP Batteri til HP Envy 14 Beats Edition Serie priser
Del denne