Derfor står der nu Microsoft på din hardware

Derfor står der nu Microsoft på din hardware

Share

I mange år rakte Microsofts hardware-ambitioner kun til mus og tastaturer. Men nu er softwarekæmpen gået ind på smartphone- og computermarkedet med store sko på

 Stemningen var elektrisk blandt de ellers så forvænte it-journalister, da Microsoft i oktober i New York afholdt sin hidtil største hardwarepræsentation – og softwarekæmpen skuffede ikke forsamlingen. Jublen nåede Apple-højder, da Microsofts første egentlige laptop, Surface Book, blev præsenteret. Det havde man ikke oplevet før. Ikke blot havde Bill Gates-slægten præsteret noget usædvanligt. Det var også et banebrydende produkt.

Laptoppen var ”en stor bule i universet”, som ærkekonkurrenten Steve Jobs ville have udtrykt sig. Men samtidig så vi en ny, stærk udgave af tablet-pc’en Surface Pro og nye, opsigtsvækkende Lumia-smartphones i seancen. Da arrangementet var slut, stod det klart, at Microsoft ikke længere ”kun” er en software-gigant, men at selskabet også er blevet en
ledestjerne på hardwaremarkedet og faktisk lidt trendy (hvem ville have troet det?).

Surface Book retter sig mod blandt andet kreative miljøer, hvor konkurrenterne først og fremmest er MacBook Pro og MacBook Air.

Surface Book retter sig mod blandt andet kreative miljøer, hvor konkurrenterne først og fremmest er MacBook Pro og MacBook Air.

Det er ikke for meget at sige, at Microsoft den dag gav nyt liv til et – ud fra et innovationssynspunkt – lettere hensygnende Windows-marked og samtidig indirekte ruskede op i sine kunder og partnere blandt hardwareproducenterne, ikke mindst Dell og HP.

Se også:  Nu kommer Surface Book til Danmark

Men lad os først se på, hvad der gør de nye produkter så opsigtsvækkende, og hvad det betyder for dig som forbruger. Du skal vænne dig til at se Microsoft-logoet dukke op på flere og flere hårde varer, og det er godt for konkurrencen, men det er ikke sikkert, at du selv køber nyhederne. Dertil er de for dyre for de fleste af os forbrugere, og de kan meget mere, end du måske har brug for lige nu.

Windows slår gnister
Microsofts relativ nye topchef Satya Nardella har erklæret, at han vil flytte sine ”brugere fra et have behov for Windows … til at elske Windows”. Det er i det lys, man skal se den nye Surface Book, Microsofts første laptop. Det er først og fremmest et produkt, som designmæssigt imponerer – ultralet, ultratyndt, med et kabinet i lækker magnesium og et hængsel fra en anden verden, nærmest som en bølge i aluminium.

Se også:  Microsoft har skabt sin første alt-i-en-computer

Hængslet består af flere led, næsten som en metaurrem fra Omega, så bagsiden af computeren rundes og skærmen lukkes op så elegant som aldrig set før. Skærmen kan naturligvis klikkes af – ligesom hos de tidligere Surface Pro tablet-pc’er – og fungere som en selvstændig tablet. Eneste ulempe er, at skærmdelen ikke lukker helt tæt til, når computeren klappes sammen.

Del denne