Home » Processor » Derfor mangler verden mikrochips – og her er håbene
Derfor mangler verden mikrochips – og her er håbene

Derfor mangler verden mikrochips – og her er håbene

Share

Der er efterhånden mikrochips i alt fra biler til elpærer og vækkeure. Det er ikke så heldigt, når vi som nu er løbet ind i en ekstrem mangel på de små kredsløb. Hvad skyldes denne stadigt mere mærkbare chip-mangel? AOD borer sig ned i den store chipkrise og finder en tysk fabrik, der måske kan hjælpe os tilbage på sporet igen

Mikrochips er i dag en nøglekomponent. Ikke kun i bærbare computere, smartphones, spillekonsoller og anden elektronik, men også i biler, elredskaber og husholdningsmaskiner. Ja, chipsene er snart overalt.’

Derfor er der generelt en enorm efterspørgsel efter kredsløbene, så det kræver en kolossal produktionskapacitet at holde trit med behovet. Men på det seneste er der opstået en så alvorlig mangel på ikke bare mikrochips, men også halvledere og andre elektroniske komponenter, at verden direkte taler om komponentmangel. Hvad er årsagen?

Se også:  Dét koster den første elektriske stationcar i Danmark
Hele verden fik virus

Den verdensomspændende corona-epidemi er en væsentlig del af forklaringen, da den har ført til en massiv ændring i vores arbejdsliv. Fra næsten alle grene af erhvervslivet blev store dele af arbejdsstyrken tvunget til at arbejde hjemme, ligesom stort set alle skoleklasser og højere uddannelser var sendt hjem for at blive undervist foran computeren. Dette skete over hele verden, og i skrivende stund er der mange lande i verden, hvor børnene stadig må holde sig hjemme fra skole og forældrene blive siddende i hjemmekontoret.

Det har selvsagt ført til en massiv anskaffelse af computerudstyr til de nye digitale hjemmearbejdspladser. Der er også blevet skabt et behov for videomøder og brug af forskellige nye digitale tjenester, og når flere og flere mennesker skal tilbringe mere og mere tid hjemme, siger det også sig selv, at der opstår en voksende efterspørgsel på underholdningselektronik. Og det hele kræver mikrochips i en mængde som aldrig før.

Se også:  Tesla slår vild hastighedsrekord - se videoen

Det er blandt andet i Rotterdam, chipsene fra Østen lander i Europa. Når der mangler containere med mikrokredsløb, så forplanter det sig til hele kæden frem til den europæiske forbruger og fabrikkerne.

En anden ting, der også påvirker markedet, er, at bilindustrien aftager flere mikrochips og andre elektroniske komponenter nu end nogensinde før. Moderne biler bliver år for år udstyret med mere og mere avanceret elektronik, der bearbejder de utallige data, der strømmer ind fra bilernes kameraer, radarer og parkeringssensorer til brug for de indbyggede intelligente køreassistenter.

Der bruges også applikationsspecifikke integrerede kredsløb (ASICs) til eksempelvis ABS-bremser, EPS, airbags og infotainmentsystemer. Desværre har chipindustrien ikke været tilstrækkeligt forberedt på denne efterspørgsel, og mange bilfabrikker har måttet sælge deres biler med minimal elektronik eller har simpelthen måttet indstille produktionen.

1 2 3 4Næste

TAGS
chip
elektriske transportmidler
mikrochips

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S