Home » AOD Pro » Derfor halter vi bagud på AI: danskerne er skeptiske optimister
Derfor halter vi bagud på AI: danskerne er skeptiske optimister

Derfor halter vi bagud på AI: danskerne er skeptiske optimister

Share

En undersøgelse viser, at det er lande som England, Tyskland og Frankrig, som fører an inden for kunstig intelligens – danskerne er skeptiske teknologioptimister

Ifølge virksomhedsledere i Europa er England førende i vores verdensdel, når det handler om at udbrede brugen af kunstig intelligens. Det viser en undersøgelse fra it-selskabet Cognizant.

På den anden side af Nordsøen er næsten en femtedel, 18 procent, af virksomhederne langt fremme med avanceret AI. Tyskland kommer ind på en andenplads med 16 procent og Frankrig er nummer tre med 12 procent.

Det undrer ikke fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, Universal Futurist. Hun kalder danskerne for skeptiske teknologioptimister og mener ikke, at vi er de første til at hoppe med på de nye tendenser.

”Vi venter på at se, om naboen bliver spist af sin græsslåmaskine, og hvis det ikke sker, så vil vi også have sådan en,” siger Anne Skare Nielsen til AOD PRO.

Det er dog ikke, fordi vi danskere ikke er med på noderne, eller ikke ved, hvad der sker i verden. Men vi vejer fordele og ulemper, og når vi så kommer over et vist punkt, er der mange, der går med på tendensen, mener hun.

Se også:  Maskinlærings-revolutionen bryder ud

”Her skal vi dog passe på. For i dag går udviklingen så hurtigt, og der kommer hele tiden noget nyt, man så skal vente på. Nogle gange skal man bare med tidligt,” pointerer Anne Skare Nielsen.

Vi skal ikke være skeptiske, men first movers, mener Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker. Foto: Anne Kring

Vi praler ikke

En anden grund, som Anne Skare Nielsen kan se, er, at danskerne bare ikke praler med vores brug af AI.

”Måske er vi bare ikke særlig gode til at prale med det, eller måske – og det er min opfattelse – er der mange, der kører lidt under radaren. Vi er måske lidt bange for at blive udfrittet på, hvor man arbejder med kunstig intelligens, fordi vi er de der skeptiske teknologioptimister. Så kan du ikke rigtigt forklare det, før det eksisterer, og så vil man hellere være fri,” mener Anne Skare Nielsen.

Se også:  Kunstig intelligens er fremtidens største sportsstjerne

Hun mener dog, at det er underligt, at vi ikke engang ligger i top-3, men vurderer samtidig, at det i virkeligheden er lidt lige meget. Dog så hun gerne, at vi var lidt tidligere med på vognen, så der blev truffet nogle hurtigere beslutninger, og vi fik testet mulighederne af.

For AI er nødvendig for danske virksomheder. Ifølge fremtidsforskeren er vi på vej fra dumme systemer til intelligente systemer, og det er absolut ikke bare en hype. I fremtiden vil kunstig intelligens være guide, gud eller gps.

”Et eksempel er de digitale kort. Før i tiden brugte vi papirkort, der ingenting kunne. Så kom der digitale kort, men det er ikke det samme som intelligente kort, og derfor blev det ikke til noget,” pointerer hun og fortsætter:

”Fremtiden vil have transformative kort, dvs. kort som Google Maps, der bliver opdateret i realtid.”

På den måde ved man, at der kommer en kø på vejen til arbejde, og man kan vælge at gøre noget, så man ikke selv ikke bliver en del af problemet.

TAGS
AI
aod pro
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S