Home » Kunstig intelligens » Derfor får vi mere kunstig intelligens i fremtiden
Derfor får vi mere kunstig intelligens i fremtiden

Derfor får vi mere kunstig intelligens i fremtiden

Share

Processering af naturligt sprog, NLP, handler også om kunstig intelligens, men mere om at få computere (maskiner og robotter) til at reagere på en måde, som mennesket opfatter som naturlig. Udviklerne af disse smarte enheder ønsker at opnå en naturlig samtale mellem os og maskinen. I dag kan det være alt fra børns læringsrobotter til kampdroner, som gradvis gennem interaktion eller samtaler med os, lærer hvad vi vil eller ønsker.

Mennesker og maskiner taler sammen

NLP bruges også, når en computer skal læse, tolke og forstå menneskeskabt tekst og tale og udskille, hvad der er vigtigt (for opgaven). Blandt andet kan NLP bruges til at strukturere data på internettet og de sociale medier og søge efter bestemte termer, også kaldet text-mining.

Se også:  Kunstig intelligens kan skabe konkret værdi for virksomheden

Bag NLP ligger årtiers forskning i, hvordan en computer gennem forståelse og tolkning af det menneskelige sprog kan styres i en bestemt retning, alt efter hvad der sker. En del programmeringssprog, blandt andet Java, har værktøjer til NLP. Javas hedder Apache OpenNLP. Værktøjerne er ofte gratis og brugerdrevne.

Når vi i fremtiden kommunikerer med flere og flere intelligente enheder, for eksempel en humanoid sygeplejerske eller en kunstig hund, vil det foregå med udgangspunkt i flere af de teknologier, som vi ser på fremmarch i dag. Maskinerne lærer af sig selv, og de forstår, hvad vi mennesker vil. Robothunden skulle helst lære at give pote i stedet for at bide sin ejer i benet.

TAGS
AI
Kunstig intelligens
Maskinlæring
NLP
robot
selvkørende biler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S