Home » Kunstig intelligens » Derfor får vi mere kunstig intelligens i fremtiden
Derfor får vi mere kunstig intelligens i fremtiden

Derfor får vi mere kunstig intelligens i fremtiden

Share

Kunstig intelligens vinder frem i vores hjem, på vejene og i industrien. Det er platformen for blandt andet selvkørende biler og læringsrobotter til børn, men hvad er det egentlig?

Computere med kunstig intelligens er i stand til at lære af deres erfaringer. Mere nøjagtig er de i stand til at udføre en forprogrammeret handling, når de modtager visse input. I dag kender vi det fra selvkørende biler, der reagerer på sensorernes input, og skakspillende computere, som efter et vist antal skakpartier har lært sig selv at slå en modstander, hvad enten det er et menneske eller en anden computer.

Kunstig intelligens forbindes ofte med maskinlæring, hvor computere indgår i maskiner, der lagrer praktiske erfaringer og bruger dem næste gang, en lignende situation opstår. Basalt set, kan en computer med kunstig intelligens ”lære sig selv” at sortere i farvede kugler. Det kan også være enheder i netværk (robotter), som er programmeret til at arbejde sammen om en opgave. Gradvist bliver enhederne bedre og bedre til opgaven og laver færre fejl.

Se også:  Robotmesse i Odense genopstår – lover over 100 udstillere
Læring på et dybere niveau

Maskinlæring sker gennem teknologier, som på engelsk kaldes deep learning og natural language processing (NLP). Med dybere læring er maskinen ikke kun underlagt klassisk algoritmebaseret styring, når den udfører opgaver, men kan også håndtere data på egen hånd. Maskinen lærer så at sige selv at genkende mønstre og processere data og handle derefter.

Jo flere data, jo mere nøjagtige output; såfremt programmøren har gjort sit arbejde godt nok. Da situationer i virkeligheden kan have et utal af udformninger, skal programmøren tage højde for ufattelig mange udfald. Selvkørende biler i USA har under testkørsler ramt fodgængere med fatalt resultat, da en fodgænger bar farvet tøj, som bilens computer opfattede som en vildfaren pose på vejen.

TAGS
AI
Kunstig intelligens
Maskinlæring
NLP
robot
selvkørende biler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S