Home » Promotion » Derfor er det godt for dit CV at være en haj til Excel
Derfor er det godt for dit CV at være en haj til Excel

Derfor er det godt for dit CV at være en haj til Excel

Share

 Annonce 

Det er de færreste virksomheder, der ikke benytter sig af Excel i en eller anden udstrækning, og der er altid behov for en Excel-haj, der lige kan løse chefens problem med hans Pivot-tabeller.

Hvis du ikke ligefrem er en haj til programmet, så kan du heldigvis blive det. Det er aldrig for sent at blive bedre til forskellige programmer – heriblandt Excel. Hvis du lige i øjeblikket er på jagt efter drømmejobbet, så er tiden måske inde til at kunne skrive endnu mere på CV’et.

Der findes i dag mange mulighed for at dygtiggøre sig, og specielt når det kommer til Excel, har du rigtig mange muligheder. Du kan læse en bog om Excel, du kan støvsuge YouTube for Excel-videoer, eller du kan tage et online- eller fysisk kursus i Excel.

Alt, du skal vide om Excel

Excel kan bruges til rigtig mange ting. Helt generelt bruges Excel dog til at bearbejde og opstille data, så man kan drage konklusioner ud fra det.

Det kunne f.eks. være, at alle virksomhedens sælgere netop har fået opgjort deres salgstal; her kunne man med fordel bruge Excel til at vise, hvem der klarer sig bedst, hvem der har lukket flest nye kunder, og hvem der solgt for mest. Dette kan vises med diagrammer, og det kan gøres relativt nemt og hurtigt.

Det er styrken ved Excel, nemlig at hvis du kan det, så kan du på meget få minutter danne dig et overblik over data og drage konklusioner på baggrund af selv de største datamængder. Det er også derfor, Excel er så eftertragtet i erhvervslivet, da der altid er brug for en, der har de analytiske redskaber til at kunne ”crunch some numbers” og hjælpe med Excel, selvom det måske ikke engang er ens primære arbejdsområde.

Excel kan godt være lidt tungt at danse med, hvis du ikke er fast bruger af programmet. Bruger du det ikke kontinuerligt, er det klart, at visse ting formentlig bliver misset. Det kan du heldigvis rette op på til hver en tid. For der hersker ingen tvivl om, at det populære regneark har mange engagerede brugere ude i verden, og sidder du med et problem eller mangler en løsning, kan du ofte finde et forum på nettet, hvor nogle kan hjælpe dig.

Bliv bedre til Excel med et online-kursus. Foto: Lukas Blazek.

Hvis du lige nu søger et job, hvor du ved, at Excel er et must at kunne, så er det bare med at blive bedre i en fart. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at det tager tid at lære. Og måske er tiden knap. Derfor er der måske ikke tid til, at du sætter dig ned og forsøger at lære det selv ved at se den ene YouTube-video efter den anden. I stedet bør du overveje at eftersøge et kursus, hvor der er fastlagt en række lektioner, som sikrer, at du kommer omkring de vigtigste og mest brugte funktioner i Excel.

I dag findes der mange forskellige online- såvel som fysiske kurser, hvor formålet er at blive bedre til eksempelvis Excel. Det vil på den lange bane give dig meget, og du vil hurtigt danne dig et overblik over programmet.

Hvorfor deltage i et Excel-kursus?

Der er mange gode grunde til at prøve kræfter med et Excel-kursus. Som sagt kan du inden for et par timer blive en haj til programmet, og har du spørgsmål, kan du ofte stille disse til en underviser, også selvom det er et onlinekursus.

Det smarte ved at vælge et online Excel-kursus er, at du kan se lektionerne i det tempo, der passer dig. Du kan desuden se dem, hvor og hvornår du vil, da du ikke behøver at møde op på et kursussted for at modtage undervisning sammen med en stor flok andre kursister.

På mange onlinekurser har du også adgang til lektionerne for altid, hvilket vil sige, at hvis du på et tidspunkt får brug for at få genopfrisket Excel eller blot har en enkelt ting, som du ikke lige kunne huske, hvordan man gjorde, så kan du bare se det hele eller en enkelt lektion igen. Fordele som disse har du ikke helt ved et fysisk kursus, hvor du stort set skal huske alt, hvad du lærer, den dag du bliver undervist, ellers er det bare too bad.

I Danmark findes der en del Excel-kurser, men blandt de mere populære finder du det fra NemProgrmmering.dk, som mange store virksomheder benytter til deres medarbejdere. Du kan starte kurset her: Excel-kursus for begyndere.

Vi håber, at du med denne artikel har fået blod på tanden til at dygtiggøre dig i Excel, da det helt sikker kan give dig en fordel, næste gang du søger drømmejobbet.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S