Home » Stationær computer » Der er alt for mange fejl i software
Der er alt for mange fejl i software

Der er alt for mange fejl i software

Share

Forbedrede test-metoder kan reducere antallet af graverende fejl i
software og elektroniske apparater, men industrien tøver, siger
professor

Det er bare ikke godt nok når et computerprogram ikke kan gøre det du har betalt for det skal, eller når dine elektroniske apparater svigter, fordi styreprogrammerne ikke er lavet ordentligt. Og det sker allerede alt for ofte mener en professor, der ikke forstår hvorfor producenterne ikke tager nye testmetoder i brug for at minimere fejlene.

Les Hatton er professor på Kingston University i London, og han har gjort det til sin faglige mission at dokumentere og analysere fejlene. Og det skorter ikke på materiale, understreger han.

Se også:  11 dage med Windows 11: En personlig beretning

– De fleste af de systemer, jeg bruger, er mangelfulde på alle mulige måder, og det burde de ikke være. Hovedparten af de softwarefejl, jeg har analyseret gennem årene, kunne være undgået ved at bruge teknologi, som vi allerede kender. Men vi bliver ved med at lave de samme fejl igen og igen. Computer-området er blevet en mode-industri, hvor vi ikke efterlever det grundlæggende ingeniør-princip om, at det ikke er en synd at lave en fejl, men at det er en synd at gentage den. Moderne ingeniør-arbejde er normalt meget pålideligt, men software-udvikling er ikke til at stole på, fordi det ikke respekterer principperne, siger Les Hatton.

Se også:  Organiser dine noter bedre med det gratis program Joplin

Professoren er specielt skuffet over at ingen af han tre digitalt tv-bokse har virket efter hensigten, men han sætter sin lid til at Open Source programmer kan være redningen.

– Open Source software ser ud til at have det kendetegn, at det gradvist bliver bedre. Så jeg håber, at det i de kommende år skaber en trend med pålidelig software, som andre vil efterligne, siger Les Hatton. Hans skarpe ord faldt på test-konferencen ved Center for Indlejrede Software Systemer på Aalborg Universitet tidligere på ugen.


TAGS
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S