Home » Andet » Der kan være stor forskel på prisen på forbrugslån
Der kan være stor forskel på prisen på forbrugslån

Der kan være stor forskel på prisen på forbrugslån

Share

Prisen kan variere på forbrugslån, der eksempelvis kan finansiere køb af nye computere. Forskellige lån er skræddersyet større eller mindre beløb. Derfor kan der spares penge, hvis man undersøger, hvor man finder det billigste lån.

Ny elektronik er ikke altid en billig fornøjelse. Elektronik koster mange penge, og det er ikke alle, som har luft i budgettet til en ny laptop, smartphone, printer, eller hvad man ellers får brug for af nye data-gadgets.

Nogle folk tyer til et forbrugslån, når man skal købe ny elektronik. Et forbrugslån er et lån uden sikkerhed, hvor man kan låne mindre beløb, som man løbende betaler tilbage. Fordi lånene er uden sikkerhed, kan de også være lidt dyre. Derfor kan det være en god idé at benytte en sammenligningstjeneste som Financer.com, inden man tegner et lån.

Prisen varierer

Grunden til, at nogle lån er dyrere end andre, handler om, hvilke beløb og afbetalingsperioder, lånene er skræddersyede til. Hvis man låner større beløb, der skal betales tilbage over længere tid, kan man typisk få tilbudt en lavere rente. Her tjener lånevirksomheden nemlig penge ved, at du betaler af på lånet over mange år.

Hvis beløbet er lavere, kan du tegne et lån med en kortere afbetalingsperiode. Til gengæld er renten ofte højere på disse lån. Men selvom renten er højere, kan de samlede omkostninger ved lånet alligevel godt være lavere, hvis lånet bliver hurtigt tilbagebetalt.

Tilpas lånet til privatøkonomien

Når man sammenligner lån, kan de være svære at sammenligne, hvis du blot kigger på rente og tilbagebetalingsperiode. Flere lån indeholder også nogle gebyrer, som måske forklarer, hvorfor renten på lånet er lav. Derfor er det en god idé at holde øje med ÅOP. Det står for årlige omkostning i procent og indikerer, hvad lånet kommer til at koste dig over et år, når du medregner alt. Hvis du eksempelvis låner 10.000 kroner, og ÅOP er 10 procent, skal du altså betale 1000 kroner for at have lånet.

Det bedste udgangspunkt for at sammenligne lån er dog at vide præcis, hvor meget man har brug for at låne, og hvor meget man har råd til at betale hver måned. På den måde kan man bedst sammenligne, hvad de forskellige lån kommer til at koste, når du sammenligner rente, tilbagebetalingstid og ÅOP med afsæt i, hvad dit eget budget kan holde til.

I det hele taget er det en god idé at vide præcis, hvor meget man kan betale tilbage hver måned, inden man tegner et lån. Hele forudsætningen for at tale om et billigt lån er nemlig, at man kan betale lånet tilbage. Derfor kan det også være en god idé at have en længere tilbagebetalingsperiode, så raterne passer bedre til ens privatøkonomi, selvom lånet samlet set måske bliver dyrere.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S