Home » Smart hjem » Denon DNP-800NE [TEST]: Stor kasse, stort display, stor lyd
Denon DNP-800NE [TEST]: Stor kasse, stort display, stor lyd

Denon DNP-800NE [TEST]: Stor kasse, stort display, stor lyd

Share

Denon er bygget i traditionel og stor hi-fi-størrelse, men det store chassis er ikke kun varm luft

Der er ikke noget diminutivt over denne musikstreamer. Denon DNP-800NE er i traditionel hi-fi-størrelse med et chassis, som er 43 centimeter bredt – perfekt sammen med et typisk hi-fi-anlæg.

Selvom enheden ikke er tung med sine 3,9 kilo, så viser et kig ind i den, at der ikke kun er varm luft. Foruden en – for prisklassen – solid strømforsyning finder du også et printkort, som fylder mere end halvdelen af det indvendige areal.

Chassiset er i øvrigt godt fyldt op med passive enheder til den analoge lyddel. Det er en mere kostbar og gammeldags metode end blot at bruge digitale chips til denne del af signalbehandlingen. Men også en mere bekostelig og lydmæssigt ofte bedre løsning.

Sådan ser god traditionel hi-fi ud. Der er masser af plads i det store kabinet.

Trods det ”gammeldags” design får du trådløs multirum via Denons Heos-system og desuden AirPlay 2. Stemmestyring ved hjælp af Google Assistant eller Amazon Alexa er også med i pakken, så der er intet gammeldags over denne del.

Se også:  Yamaha WXC-50 [TEST]: Her får du virkelig valuta for pengene!

Denon har en 32-bit signalbehandling og kan streame fra din pc, Mac, mobiltelefon eller NAS. Men trods de store dimensioner finder du ikke analoge eller digitale indgange, så du kan tilslutte andre kilder. Den har altså ikke den kontrolforstærkerfunktion som for eksempel den billigere Yamaha i testen har, og det kan undre, nu designet lægger op til det.

Med i topstriden

Har du ikke behov for de features, kan du glæde dig over, at Denon er god og let at betjene i hverdagen. Foruden en fjernbetjening i fuld størrelse kan du betjene den med Denon Heos-appen – herunder også multirum til andre Heos-enheder.

Denne del fungerer godt, og du kan hele tiden på det store display på fronten aflæse, hvad der foregår. Her finder du også en volumenkontrol og en multifunktionsknap, så du kan styre en del direkte fra enheden. Ganske godt.

Se også:  Argon Solo [TEST]: Billig genvej til god lyd

Lydmæssigt er Denon med i topstriden. Ikke overraskende, da producenten har lavet lyd af høj klasse gennem mange årtier.
Der er dog intet gammeldags over gengivelsen, som har pænt med dynamik i hele området og ikke mindst en detaljering, der især klæder klassisk musik.

Klangen er måske lidt kølig, men detaljerne og finheden i øvre mellemtone betyder, at der er godt med overtoner. Det kan for eksempel høres på et klaver, som klinger ud. Der er ikke helt den varme og homogene lyd, som du finder i testens B&W, men målt på ren lydkvalitet er Denon-streameren en klar nummer to efter B&W.

De ret voldsomme dimensioner er en smagssag. Vi afgør dog uden rysten på hånden, at denne musikstreamer fortjener en klar anbefaling.


TAGS
Denon
musikstreamer
smart hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S