Home » AOD Pro » Denne gang er video kommet for at blive
Denne gang er video kommet for at blive

Denne gang er video kommet for at blive

Share

Teknologien har været her længe, men der skulle en global krise med national lock-down til, førend virksomhederne for alvor ville tage videokommunikation til sig. Men nu har de tilsyneladende forstået budskabet

Forrige gang erhvervslivet for alvor rettede fokus mod anvendelsen af videokommunikation, var for 10 år siden, da den islandske vulkan Eyjafjallajökull gik i udbrud og sendte så store mængder aske op i atmosfæren, at den europæiske lufttrafik var lammet i en periode.

Men lige så snart askeskyerne havde lagt sig, så lettede flyene igen med forretningsmænd i jakkesæt, der gladeligt rejste den halve klode rundt for at deltage i et møde. Kommunikation, konferencer og møder ved hjælp af video var tydeligvis blot en midlertidig nødløsning.

Situationen under vulkanudbruddet medførte, at vi i en periode ikke var i stand til at rejse. I dag står vi så i efterdønningerne af en coronakrise, hvor vi i lang tid ikke har måttet rejse og endvidere må forudse restriktioner et godt stykke ud i fremtiden.

Se også:  Jabra PanaCast + HP Elite Slice [TEST]: To tech-firmaer sammen om elegant videokonference

Den helt store forskel er imidlertid, at teknologien siden vulkan-udbruddet i 2010 er blevet så tilgængelig, at specialindrettede lokaler med hardware og software til flere hundrede tusinde kroner ikke længere er nødvendigt. Videokommunikation er blevet hver mands eje, og det betyder markante ændringer i vores hverdag.

Det mener i hvert fald fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen fra firmaet Universal Futurist, der lever af at kigge ind i fremtiden. Hun har desuden den pointe, at udbredelsen af videokommunikation ikke blot gør det muligt at deltage i et videomøde via smartphone eller tablet stort set uanset, hvor man befinder sig.

Onlinevideomøder vil også være med til at ændre de danske virksomheder og flytte magtbalancen fra direktionsgangen til det, som Anne Skare Nielsen kalder forpligtende fællesskaber. Noget hun mener vil være med til at give mere robuste virksomheder.

Se også:  Flere og flere går over til videokonference - Logitech byder ind

”Det skal forstås på den måde, at teknologien gør det nemmere for alle i virksomheden at byde ind med tiltag og ideer med henblik på at dygtiggøre hinanden. Jeg er sikker på, at vi denne gang vil se en blivende effekt i anvendelsen af videokommunikation. Det kommer til at ændre virksomhederne for altid, ja, jeg vil sige, det skal være med til at ændre virksomhederne for altid. Det er en simpel nødvendighed. I mange andre sammenhænge bliver der større og større fokus på bæredygtighed, og netop bæredygtighed vil også være med til at drive den fortsatte interesse,” siger Anne Skare Nielsen.

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen er ikke et sekund i tvivl om, at videokommunikation i dag er blevet både så moden og så tilgængelig, at det vil ændre virksomhederne for altid. Blandt andet ved at gøre beslutningsprocesserne mere demokratiske.

Hun fortsætter: ”Det er ved at gå op for virksomhederne, at det er spild af ressourcer at farte verden rundt til fysiske møder og, at onlinemøder fungerer rigtig godt. Hvis man så ovenikøbet griber bolden på den rigtige måde, vil man også få bedre kvalitet i sit arbejde, lige som oftere brug af onlinemøder
vil give højere grad af robusthed. Virksomheder-ne har fokuseret på at være effektive, strømline-de og omkostningsbevidste, men når verden trykker på den store pauseknap, går der ikke ret lang tid, før de får problemer. De er altså ikke så robuste, som de måske selv tror, og derfor er jeg sikker på, der vil komme mere fokus på at være organisk i stedet for mekanisk.”

Anne Skare Nielsen påpeger samtidig, at det er en oplagt opgave for især de små og mellemstore virksomheder at tage førertrøjen på. De er agile og kan skalere deres virksomhed ved at levere mere til flere på en bedre måde ved hjælp af de digitale platforme.

Men hun siger også, at onlinemøder ikke blot er fysiske møder tilsat strøm. Det er møder på en helt anden måde, og hvis ikke man gør sig det klart, gør man en stor fejl. Der er nye spilleregler, nye vindere og nye tabere. Altså en helt ny biosfære.

Eksplosiv vækst for Teams

Anvendelsen af eksempelvis Microsoft Teams er eksploderet hen over foråret i forbindelse med coronakrisen.

Microsoft Teams, som blev lanceret for blot 3 år siden, fik 12 millioner nye brugere på blot en enkelt uge, da frygten for coronavirus betød, at der blev beordret hjemmearbejde – ifølge Reuters. Det svarer til en vækst på 37,5 procent, og i marts måned opgav Microsoft det samlede antal daglige brugere på verdensplan til 44 millioner.

Alene i Puget Sound-området nord for Seattle, hvor Micro-softs hovedsæde ligger, har man på grund af virussen bedt 50.000 ansatte om at arbejde hjemmefra ved hjælp af Teams.

TAGS
innovation
videokommunikation
videokonference

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S