Home » Hardware » Dengang da… disse produkter stadig levede
Dengang da… disse produkter stadig levede

Dengang da… disse produkter stadig levede

Share

Hvor meget kan der ske indenfor teknologiudvikling på 10 år? Meget – og for et årti siden eksi-sterede disse produkter endnu …

Denne gang i vores retro-artikelserie om hedengangne udgaver af Alt om DATA, har vi været i arkivet og fundet et eksemplar, der er præcis 10 år gammelt. Ved første øjekast havde vi lagt bladet til side, men da vi bladrede igennem det, gik det op for os, at bladet var et godt eksempel på, hvordan tingene har ændret sig på 10 år.

Netbookens storhedstid

Måske husker du den nye type af bærbare computere, der blev introduceret på markedet i 2007-2008. Det var en helt ny type små og lette laptops, der tilmed udmærkede sig ved at være billige. Tanken var, at disse netbooks var mere end rigeligt til folk, der alligevel mest surfede på nettet, skrev tekster og e-mails.

I 2009 var netbooken i gang med sin – skulle det vise sig – relativt korte storhedstid, og Alt om DATA kunne i efteråret 2009 berette om en undersøgelse fra analysefirmaet DisplaySearch, der spåede, at der i de kommende år vil blive solgt 65 % flere netbooks, og fremhævede, at de 15 største pc-producenter alle havde en netbook i deres sortiment – udover Apple (vi tilføjede, at rygterne dog var mange).

Se også:  Din gamle Ghettoblaster kan være guld værd for denne samler

Som de fleste af os ved, overlevede kategorien ikke mange år, men viste med al tydelighed, at de nye tablets kunne overtage mange af de lettere computeropgaver og banede samtidig vej for de stadig lettere og billigere subnotebooks.

Dedikerede GPS’er var stort

Forsiden af det omtalte Alt om DATA fra 2009 var prydet af vores stortest af dedikerede GPS’er. På det tidspunkt var dedikerede GPS’er til bilen blevet hvermandseje, og adskillige producenter bejlede om de mange kørelystne kunder. Vi havde da også samlet intet mindre end seks forskellige producenter til vores test af GPS til bilnavigation. Priserne lå på 1500 fra for den billigste TomTom til hele 3800 kroner for en Blaupunkt TravelPilot 500 – til den pris kan du købe en ganske hæderlig smartphone i dagens Danmark.

Se også:  Din gamle Ghettoblaster kan være guld værd for denne samler

Det var netop også fremkomsten af smartphones og udviklingen af dennes vejvisningsegenskaber (kombineret med et prisfald på indbyggede bil-GPS’er), der nu har gjort, at der stort set kun er to bil-GPS-producenter til stede i Danmark, nemlig Garmin og TomTom.

Fægtende laptops, 3D og Palm

Det var naturligvis ikke kun nu afdøde netbooks samt det vigende marked for GPS’er, der var interessant i det 10 år gamle Alt om DATA. I bladet fandt vi også en Toshiba Qosmio G50-129, der kunne styres med fagter. Toshiba klarede ikke den skærpede konkurrence på pc-markedet og solgte sidste år deres sidste pc-forretning til Sharp.

TAGS
digital udvikling
retro
teknologiskudvikling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S