Home » Skærm » Den smarte skærm
Den smarte skærm

Den smarte skærm

Share

At indstille computerskærmen hver gang en ny applikation
starter, er ikke noget, ret mange gør. Men med det nye skærm fra Philips er det
heller ikke nødvendigt, den klarer nemlig indstillingerne selv

Umiddelbart ligner den en skærm som alle de andre, men Philips LCD Monitor 230CI er så langt fra en almindelig fladskærm. Umiddelbart ligner den godt nok en almindelig 23″ skærm, også selvom 23″ er lidt stor af en fladskærm at være. Den understøtter 1920×1080 og bliver derved en ægte hd-skærm. Den har da også input til såvel dvi som hdmi, så på den måde er skærmen gjort rimelig fremtidssikker.

Billedet indstiller sig selv

Når du får din skærm hjem, bruger du sikkert lidt tid på at indstille den, så du får det bedste billede. Men i realiteten er det kun det bedste billede under givne forhold, specielt de forhold som dit skærmbillede giver. For det er ikke helt ligegyldigt om din skærm viser en grøn blomstereng eller åbningsscenen fra The Day after Tomorrow.

Så findes der en række skærme, hvor du kan vælge mellem nogle pre-sets. Altså færdige indstillinger som bruges til bestemte situationer såsom spil, kontorbrug og film.

Se også:  Philips leverer smart underholdning til hospitalssengen

Men igen er de indstillinger baseret på nogle standard-situationer, og derfor er de kun en tilnærmelse af den bedste indstilling, du kan få.

Nu er det så, at genialiteten ved denne skærm dukker op. Den har nemlig indbygget en teknologi, der hedder SmartImage, der faktisk baserer sig på Philips LightFrame-teknologi. Denne teknologi er bedst kendt fra Philips tv-skærme, hvor skærmindholdet analyseres, så skærmen kan lyse bagvæggen op med farver, der minder om skærmens indhold.

SmartImage er dog en anelse anderledes. Her vælger du et scenario, for eksempel spil, og så forbedrer SmartImage dynamisk billeders og videoers kontrast, farve, farvemæthed og skarphed for at give dig det bedst mulige billede og ydelse.

Skærmen har også en teknologi indbygget, som Philips kalder for SmartContrast. Det er en teknologi, der dynamisk analyserer det viste indhold og optimerer skærmens kontrastforhold til maksimal, visuel klarhed og ydelse. Resultatet er øget baggrundslys for klarere, sprødere og lysere billeder og dæmpet baggrundslys ved billeder på mørk baggrund.

Se også:  QLED versus OLED [TEST]: Duel på tv-teknologi

Virker ret godt

Men de flotte ord i manualen og reklamebrochuren er en ting, noget helt andet er, om skærmen rent faktisk også opfører sig derefter. Vi testede derfor skærmen med en række programmer. Vi startede med spillet Crysis, hvor der sker rigtig meget på skærmen. Derefter gik vi over til at surfe på vores favoritsteder på nettet, og vi endte med at køre vores benchmark med kontorprogrammer igennem.

Det er altid et svært at bedømme en skærm, men det var vores klare indtryk, at skærmen klarede sagerne rigtig godt. Vi kørte programmerne igennem både med og uden SmartImage aktiveret, og så var der ikke længere nogen tvivl. Billedet blev markant bedre med SmartImage slået til.

Skærmen har samtidigt en skærmopdateringshastighed, der gør, at billedet altid står flot og skarpt.

Derudover er skærmen designet flot. Den er holdt næsten helt i sort, og den pynter faktisk ret meget på skrivebordet. Alt i alt er Philips Monitor 230CI en god skærm, med et strømforbrug der ikke ligger skræmmende højt (kun lige omkring 50 watt i brug, og under ½ watt i standby).


Philips Monitor 230CI
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

En god skærm og SmartImage teknologien virker rigtig godt.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
computerskærm
fladskærm
Philips

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S