Home » Gratis software » Den maksimale browseroplevelse?
Den maksimale browseroplevelse?

Den maksimale browseroplevelse?

Share

Det er måske så meget sagt, men Maxthon giver ikke desto mindre nogle nye bud på, hvordan webbrowsing kan foregå

Der er krig om internetbrugernes gunst, hos den voksende mængde browserproducenter. Det er dog kun gode nyheder for os brugere, der således får mange flere muligheder at vælge imellem.

Selvom de fleste stadig tyr til Internet Explorer, Safari eller Firefox er der også mindre browsere, som er værd at kigge nærmere på. Et eksempel kunne være Maxthon. En kinesisk udviklet browser, baseret på Internet Explorers Trident-engine.

Med navnet Internet Explorer er der sandsynligvis nogle der allerede er stået af, da den er kendt for at være den absolut langsommeste browser på markedet.

Maxthon føles imidlertid ikke så langsom endda, og giver under alle omstændigheder en langt fra lige så gumpetung oplevelse som IE. Det kunne meget vel have noget at gøre med Anti Freeze og Smart Acceleration funktionerne, som lader netsiderne køre glattere og sætter ekstra fart på de sider du ofte besøger.

Målsætningen med Maxthon har været at skabe en browser, der er så fleksibel og alsidig at arbejde med som muligt. Til det formål har de selvfølgelig lånt tricks hist og her fra andre browsere – tabbed browsing, mouse gestures og super drag&drop er alle features, som vi har set før, men som de fleste vel sådan set også er glade for, så dem skal de ikke have klø for at have hugget.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Maxthon præsenterer imidlertid også et par nye tricks, som vi ikke har set før.

Browseren kan deles på midten, så du har to separate browsere kørende side om side med hver sine browsertabs, som du frit kan rykke rundt imellem dem.

Der er også mange andre måder at flytte rundt på tabs og vinduer, lave tab-grupper, gemme short-cuts m.m.. Tilsammen giver det langt større frihed end i de fleste andre browsere, og sidder man på en relativt stor skærm er det faktisk slet ikke tosset at arbejde med en todelt browser – de fleste sider er jo alligevel designet til de mindste skærmspecifikationer, så der kan snildt klemmes to ind på en større skærm.

En anden af de funktioner man ikke lige er vant til fra andre browsere er den smarte Screen Capture feature, som med et enkelt klik lader dig tage et snapshot af hele browseren eller udvalgte dele og gemme det som en jpg.-fil. En god og anvendelig funktion, der gør det noget hurtigere at lave screenshots end den traditionelle metode.

Browseren tilbyder også en række muligheder for skræddersy funktionalitet og look til brugerens individuelle behov. Du kan eksempelvis få den til automatisk at åbne op på de sider du havde fremme sidst du brugte browseren. Du også vælge at lade Maxthon åbne dine favorit Bookmarks, hver gang du starter browseren op.

Se også:  Her er de bedste gratis-programmer lige nu

I bedste windows Office stil er det desuden muligt at flytte rundt på dine værktøjslinier og vælge dem til og fra efter behov. Ønsker man noget anderledes end det kolde blågrå standard-look er det desuden let at hente nye skins eller kreerer dem selv.

Maxthon rummer ligeledes en Magic Fill form, som automatisk kan udfylde de fleste typer web-skemaer samt funktioner til at gøre url-indtastningen hurtigere.

Sikkerheden skal man heller ikke bekymre sig. I hvert fald ikke hvis man skal tro producenten. Maxthon hævder nemlig at have sikkerheden helt i top, og der er desuden rigeligt af muligheder for selv at filtrere hvilket indhold du vil have ind, med eksempelvis Add Hunter, Triusted Website Check og Clean Private Data, som automatisk kan rydde dine browserinformationer.

Det er således ikke funktioner, der mangler i Maxthon, og går du og synes, at du savner flere features hos de større browser-konkurrenter, kan det bestemt anbefales at give Maxthon en chance.

Der er sikkert mange af dens features, du vil kunne finde som plugins til Firefox, men her er de faktisk rigtig godt implementeret. Maxthon giver således, hvis ikke den maksimale, så i hvert fald en rigtig god og anderledes browseroplevelse.


Maxthon 2.5.7
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Maxthon er vel nok den mest fleksible og alsidige browser på markedet. Går du og savner features i din Firefox eller Internet Explorer, kan det således anbefales at give den kinesiske browser en chance

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOD Download
browser
firefox
internet explorer
Maxthon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S