Home » Byg selv » Den ultimative guide til væske-køling
Den ultimative guide til væske-køling

Den ultimative guide til væske-køling

Share

Valg af dele, rørbøjningsteknikker og meget andet

Der er ikke ret meget, der slår det at have en skræddersyet væskekølet pc. Når man selv konfigurerer hvert eneste element af maskinen, får man en ubeskrivelig følelse af tilfredshed.

Man kan sammenligne det med at sætte en gammel bil i stand. Man kender hver eneste komponent, som man har købt, hvordan den virker, hvordan man installerede den, hvor problemerne kan ligge, hvordan de kan løses. Og det bedste af det hele er, at man ved, at den virker bedre, end den gjorde før, og den er enestående.

Noget lignende gør sig gældende med væskekøling: Man bliver forenet med sit arbejde. Pludselig får maskinen en personlighed og et temperament, og man vil huske den i mange år fremover. Der kan dog være noget intimiderende ved at give sig i kast med en så avanceret form for pc-byggeri.

Se også:  Guide: Red de mistede filer

Det kræver omfattende kendskab til et væld af dele, indgående erfaring og et instinkt, som ikke altid kan læres. Og naturligvis er der rigelig plads til fejl, navnlig når man blander elektricitet og H2O.

Ikke desto mindre anbefaler vi, at enhver pc-entusiast og systembygger prøver kræfter med væskekøling mindst én gang. Man kan forebygge mange af disse problemer med fornuftig planlægning, tid og en smule viden. Og endnu bedre er det, at fordelene ved sådan et system omfatter meget mere end blot udseendet.

Uanset om gevinsten er de ekstra overclocking-kræfter eller den reducerede støj, er det efter vores mening alle pengene værd. Apropos penge: Udgiften vil måske skræmme nogle. Men sagen er faktisk, at man ikke behøver bruge urimeligt meget på projektet.

Man kan nemt konvertere et færdiglavet system til væskekøling, som køler både gpu’en og cpu’en med kobberkomponenter, for blot lidt over 4000 kr. Det er stadig en anselig sum, men vi er dog et godt stykke fra den liste over specifikationer, som vi ofte bruger i vores projekter,
og som nemt kan koste det dobbelte.

Se også:  Guide: Gør din pc klar til Windows 11

Det siger sig selv, at en større investering giver bedre ydelse og en nemmere byggeproces, men det er ikke altid nødvendigt, og en minimal løkke vil ofte levere en ydelse, der svarer til den, som man får med komplekse komponenter, hvis den bliver konfigureret korrekt.

I denne artikel afslører vi alle vores væskekøling-hemmeligheder og giver dig en grundig indføring – så kan du selv beslutte, om det er umagen værd at tage springet og lave din egen enestående maskine, som er lige nøjagtig det, du har brug for.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
byg selv
gaming pc
Køling
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S