Home » Styresystem » Guide: Den totale geninstallation
Guide: Den totale geninstallation

Guide: Den totale geninstallation

Share

Skal du rydde hele disken eller genoprette efter alvorlige fejl, så er den ultimative udrensning den bedste metode

At geninstallere Win-dows fra bunden, dvs. rense systemdrevet og installere en frisk version af Windows, er det ultimative valg for alle, der ønsker at genoplive en langsom pc eller løse et stort, ikke-hardware-relateret problem. I dette afsnit gen-nemgår vi hele processen. Vil du undersøge andre muligheder, skal du gå tilbage til afsnittet ”Reparér Windows”.

Sørg først for, at din pc er sikkerhedskopieret. Det gør du ved at følge vejledningen i første afsnit af vores guide. Komplet geninstallation medfører, at intet forbliver tilbage på dit C-drev. Du bør også følge trin for trin-vejledningen på foregående side for at lave et opdateret installationsmedie. Dette sikrer en renere og mere opdateret installation, så du sparer tid, når installationen er færdig.

Se også:  Halvårlig Windows-opdatering på vej – hvad kan du forvente?

Læs også: Guide: Før du geninstallerer

Læs også: Guide: Reparér Windows

Det er også værd at bruge tid på at opstøve netværks- og grafikdrivere, fremfor at stole på dem, Windows finder for dig. I de fleste tilfælde er driverne indbygget. Ellers find dem på hjemmesiderne for producenten af din pc, dit bundkort, din Wi-Fi-adapter og dit grafikkort, og download dem til dit backupdrev, før du går i gang.

Afinstaller eventuelle produkter, der kræver aktivering nu. Dette vil deaktivere licenserne og lade dig bruge dem med din nye installation uden problemer. Sørg også for at have produktnøgler og programinstallationerne til rådighed.

Gem programmer og data

Når Windows er geninstal- leret, åbner du Windows Update for at opdatere. I Windows 7 og 8.1 vil der være hundredvis af opdate-ringer. Overvej derefter at geninstallere Macrium Re- flect Free og lave din første systemafbildning – et jomfrueligt drevbillede, som du kan gendanne fremover i stedet for at geninstallere. Nu skal du geninstallere dine kerneprogrammer.

Se også:  Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

Åbn CloneApp fra dit backup-drev. Klik på ”Restore”-knappen, og hvert programs indstil-linger vil blive gendannet. Er der indstillinger, du ikke ønsker at gendanne, vælger du ”Options” for at lokalisere og åbne sikkerhedskopi-mappen. Flyt uønskede programmapper midlertidigt ud af mappen, før du klikker på knappen ”Restore”.

Tag din anden Macrium Reflect-sikkerhedskopi – det til dato mest perfekte ”snapshot”. Til sidst åbner du Filhistorik eller bruger Windows-værk-tøjet til at sikkerhedskopiere og gendanne filer. Gendan de data, du sikkerhedskopie-rede, og sørg for, at værktøjet er konfigureret til at fortsæt-te med sikkerhedskopiering i fremtiden.

TAGS
geninstaller
reparation
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S