Home » Kamera » Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien
Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Share
Kompaktkameraer

Kompaktkameraer er ikke længere så allestedsnærværende, som de var engang. Det skyldes, at smartphones i mange tilfælde har overtaget deres rolle.

Der er imidlertid stadig masser af situationer, hvor et “rigtigt” kamera egner sig bedre end mobilen. Uanset om man går op i vlogging såsom gadefotografi eller foretrækker noget, der er lidt nichepræget, er der altid et kompaktkamera på markedet, som man kan bruge. Der findes også nogle vældig gode allroundtyper, der fungerer fint som rejsekameraer og giver lige den ekstra smule fleksibilitet i sammenligning med telefonen. Mange kompaktkameraer har zoomobjektiver, og selvom man kan få nogle, der har utrolige zoom-spændvidder, består kompromiset i disse tilfælde i en mindre sensor og dermed en ringere billedkvalitet. I denne guide har vi udvalgt to modeller, der har en fast brændvidde, men som til gengæld leverer fremragende billedkvalitet.

Kameraerne herunder varierer i pris, og de er også mere forskellige, når det gælder den type bruger, de henvender sig til, end spejlreflekskameraerne og de spejlløse kameraer er. Det skyldes, at her i 2021 kan mange kompaktkameraer tilbyde noget særlig sjovt og enestående. Og for at det ikke skal være løgn, har vi taget et Leica med. Der skal også være noget, man kan savle over.

Se også:  Panasonic klar med Lumix GH6: Videomonster med høj opløsning

 

Canon G5X Mark II

 

Det kan godt være, at man har et velfungerende kamera i sin smartphone, men et G5X Mark II vil alligevel bringe dit fotoarbejde op på et andet niveau. Der er en glimrende 1”-sensor, 4K-videooptagelse og et relativt fleksibelt zoomobjektiv, der fungerer ganske udmærket ved ringe lys. Det er behageligt at bruge, og det har også en søger med henblik på traditionel billedkomposition. 

7000 kr.

Leica Q2 Monochrom

Et kamera, der kun optager i sort-hvid, og som koster op i nærheden af 4 x 10.000 kroner – det står vist ikke øverst på alles ønskeseddel, men Leica-kameraet er fuldstændig overdådigt. De fotos, det tager, er intet mindre end forbløffende. Det har en fullframe-sensor og et fænomenalt 28 mm f/1,7-objektiv. Du må hellere begynde at lede i sofaen efter tabte mønter: Det er trods alt et Leica.

Se også:  Sony klar med spritnyt full-frame-kamera: Her er Alpha 7 IV

40.000 kr.

Fujifilm X100V

X100V oser af retroappel: Det er et smukt kamera med muskler bag det kønne ydre. En stor APS-C-sensor og et objektiv på 23 mm f/2 giver knivskarpe billeder. Hybridsøgeren kombinerer det bedste fra de optiske og elektroniske verdener, og man kan få 4K-video. Prisen er høj, men det vil for mange være hver en krone værd.

11.000 kr.

Sony ZV1

Er du en vordende videoblogger eller videokunstner? Hvis man især går op i video, er dette kompakte 4K-kamera lige sagen. Med en 1”-sensor og fantastisk autofokus kan man gå amok med et ZV1. Hvis man også skal tage et stillbillede i ny og næ, er det heller ikke så tosset endda.

6000 kr.

 

 

TAGS
Canon
Fujifilm
Kamera
lumix
nikon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S