Home » Kamera » Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien
Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Share
Digitale spejlreflekskameraer

Der er langt mellem nye lanceringer af digitale spejlreflekskameraer, og man kunne derfor tro, at deres dage er talte. Der findes imidlertid stadig nogle områder, hvor de traditionelle systemer udkonkurrerer deres yngre rivaler.

Når det gælder systemfleksibilitet og allround-ergonomi, klarer spejlreflekskameraer sig bedre. De har eksisteret i længere tid, og udvalget af objektiver og ekstraudstyr er enormt – det er derfor usandsynligt, at man ikke skulle kunne finde noget uanset, hvor nichepræget ens behov er.

I dag er der i realiteten kun to store producenter på markedet for spejlreflekskameraer – Canon og Nikon. De er begge meget vægtige navne inden for kamerabranchen, og de har mange, mange års fotografisk erfaring bag sig. Til gengæld betyder mindre konkurrence formentlig, at der er mindre innovation og spændende ny teknologi at lege med. Om det er et problem, afhænger i høj grad af, hvilken slags fotograf man er. 

Hvis man primært tager stillbilleder eller foretrækker en optisk søger frem for en elektronisk version, er spejlrefleks stadig kongen. Batterilevetid udgør også et lille problem for spejlløse løsninger, mens de fleste spejlreflekskameraer kan blive ved og ved.

Se også:  Canon klar med vild hybrid: 45 MP fullframe og 8K raw-video i kompakt krop

Kameraerne herunder er ikke alle splinternye, men de er fremragende valg til forskellige priser og færdighedsgrader.

Nikon D780

Et kamera, som inddrager noget af den nyeste spejlløse teknologi i et traditionelt design? Ja tak. Denne fleksible fullframe-model har alt det, vi elsker ved spejlrefleks, herunder et fremragende AF-system, dejlig optisk søger og glimrende ergonomi. Kameraet er lidt pebret prismæssigt, men hvis man er entusiast og på udkig efter en alsidig løsning, er det ikke desto mindre et glimrende køb.

15.000 kr. (med 24-120 mm-objektiv) 

Canon EOS 250D

Endnu et godt valg til den, der ønsker sit første seriøse kamera. Vi kan godt lide 250D’s fikse design. På trods af den beskedne størrelse er der blevet plads til en vipbar LCD-skærm på bagsiden. Et udmærket AF-system, en lettilgængelig brugerflade, fornem batterilevetid og et stort udvalg af objektiver gør det til et fortræffeligt valg i den lave ende af prisskalaen.

Se også:  Canon klar med et stationært kamera, som tager billeder af din hverdag

4750 kr. (med 18-55 mm-objektiv) 

Canon 90D

Dette stærke allroundkamera er et af de nyeste spejlreflekskameraer på markedet, og det viser, hvorfor der stadig er liv i kategorien. En sensor med høj opløsning, ubeskåret 4K-videooptagelse og en meget imponerende batterilevetid på 1300 skud gør det til et fantastisk arbejdshest-kamera, der opfylder en lang række behov.

9500 kr. (med 18-55 mm-objektiv) 

Nikon D3500

 

Hvis man skal købe sit første gode kamera og ikke har et stort budget, kan det ikke gå galt med denne reelle – og en anelse ældre – model fra Nikon. Kameraet er specifikt udviklet til personer, der er nye på dette område, og det er et ideelt kamera, når man skal lære, hvordan det hele hænger sammen. Det har også en fremragende guidetilstand, der hjælper brugeren med at komme i gang.

4000 kr. (med 18-55 mm-objektiv)

TAGS
Canon
Fujifilm
Kamera
lumix
nikon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S