Home » Kamera » Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien
Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Share

Hvad enten du ønsker dig en lommevenlig løsning eller noget, der giver større kontrol, så bør du tjekke denne oversigt, før du køber. Vores guide spreder sig over mange prisklasser. Og vi har prøvet alle kameraerne

Spejlløse kameraer

Spejlløse kameraer er det helt dominerende område på markedet i øjeblikket – i hvert fald når det gælder nye lanceringer. I spejlløse kameraer får man al den nyeste kamerateknologi, men typisk i mindre og lettere indpakning end med traditionelle digitale spejlreflekskameraer. 

De spejlløse kameraer har eksisteret i lidt over 10 år, og med en række af forskellige producenter er det her, man finder det bedste udvalg. Det spejlløse kamera er ved at udkonkurrere det traditionelle digitale spejlreflekskamera.

Uanset om man vil have noget, der kan sætte en i gang med fotografering, eller man ønsker noget med avancerede og komplicerede muligheder, som man kan sætte tænderne i, er der en spejlløs model på markedet til enhver. Vi har her udvalgt fire til forskellige priser og forskellige brugerfærdigheder, men der findes langt flere, som man kan overveje.

De fleste spejlløse kameraer er i dag udstyret med en elektronisk søger, men man skal også overveje elementer som superhurtige framerates, 4K-video, artikulerende eller tiltende skærme og sensorens størrelse. Det er også værd at tage objektivet og udvalget af ekstraudstyr i betragtning, når man vælger kamera. Nogle af modellerne har eksisteret i mere end 10 år og tilbyder derfor mange valgmuligheder; andre befinder sig stadig i deres relative barndom og er derfor mindre fleksible.

Se også:  Canon Pixma G3560 [TEST]: En kreativ blæksprutte

Fujifilm X-T4

Fujifilm X-T4 er stort set perfekt i enhver henseende. Det er et imponerende allroundkamera til enhver, der vil fotografere forskellige motiver. Hurtige optagelser, fremragende autofokussystem og fantastisk søger/skærm-kombination er samlet i en elegant designet enhed. Prisen er i mellemklassen og gør ikke alt for ondt, når man skal lægge pengene på disken. Se i øvrigt testen af superkameraet GFX100S i sidste nummer af AOD.

12.500 kr. (med 16-80 mm-objektiv)

Nikon Z 50

Hvis man står og virkelig vil at tage sin fotografering alvorligt, er Nikons Z 50 et dejligt sted at begynde. Det har fremragende betjening i et lille og fikst kamerahus, og det klarer sig godt i mange situationer med sin APS-C-sensor og et hæderligt AF-system. Der er ikke mange originalobjektiver til rådighed, men det bliver forbedret. Prisen er glimrende, når man tager teknologien i betragtning. 

8000 kr. (med 16-50 mm-objektiv) 

Canon EOS R6

Se også:  Canon klar med vild hybrid: 45 MP fullframe og 8K raw-video i kompakt krop

Det tog nogen tid for Canon at bringe sin topserie til den spejlløse verden, men med R6 er det indlysende, at det var værd at vente på. Smuk billedkvalitet og god betjening går hånd i hånd med et fremragende og næsten fejlfrit AF-
system. Det eneste, man kan finde på at brokke sig over, er den høje pris – men den kommer med tiden længere ned.

29.000 kr. (med 24-105 mm-objektiv)

Panasonic Lumix S5

Hvis man er lige så glad for at optage levende billeder som stillbilleder, er Panasonic S5 en fantastisk fullframe-hybridløsning. Betjeningen er fremragende, og videospecifikationerne er imponerende, herunder ubeskåret 4K/30p-optagelse. Naturfotografer og sportsfotografer vil måske ikke elske AF-systemet, men bortset fra det er det en fiks lille sag til en glimrende pris.  

17.000 kr. (med 20-60 mm-objektiv) 

TAGS
Canon
Fujifilm
Kamera
lumix
nikon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S