Den rigtige browser til enhver opgave

Den rigtige browser til enhver opgave

Share

Men ikke alt vises ordentlig i Safari, hvis hjemmesidens indhold er designet til at blive vist i Windows-baserede browsere. Tidligere har blandt andet netbank været et problem, og tilføjelsesprogrammer fra tredjepart kan få browseren til at gå ned.

Lister i venstre side dine favoritter og abonnementer, for eksempel til sky-tjenesten iCloud. I højre side tilgår du funktionsmenuen.

Lister i venstre side dine favoritter og abonnementer, for eksempel til sky-tjenesten iCloud. I højre side tilgår du funktionsmenuen.Plus: Stor sikkerhed, nemt at udelukke unødvendigt indhold, god integration med Apple-enheder, stilrent og overskueligt design.
Minus: Virker ikke altid optimalt med hjemmesideindhold designet til Windows, få tilpasningsmuligheder og ringe udbud af plugins og add-ons.

Internet Explorer
Det sidste åndedræt
Sammenlignet med ”lillebror” Edge, kan Internet Explorer (IE) virke tung, men hvor Edge tilbyder hurtig, interaktiv surf på farten, er IE solid og sikker. Især for mindre øvede brugere eller for dem, som bare vil på nettet hurtigt.

Se også:  iOS 10.2: Det får du i den nye iPhone-opdatering

IE vrimler ikke med tilføjelser eller mulighed for at tilpasse browseren efter smag, men den bruger alligevel regnekraft og ophober cookies, cachefiler og søgehistorik, som jævnligt skal luges ud. Omvendt er den sikker og vel understøttet ude i cyberspace. Du kan forhindre, at besøgte sider gemmer dine adfærdsmønstre, du kan blokere bestemte sider eller bede Microsoft tjekke, at siden ikke sporer sine brugere.

Det er også denne browser, du skal vælge, når det drejer sig om basalt netbrug, og hvis du vil undgå samme type kompatibilitetsproblemer, som der kan være med andre browsere. IE er ofte det mest sikre valg, når det gælder hjemmesider for netbank og Skat eller andre sider, hvor der udveksles personfølsomme oplysninger. Browseren kan indstilles meget sikkert, og du kan som regel regne med, at hjemmesiden arbejder sammen med IE på den optimale måde. Desværre udfases den nu.

Internet Explorer 11, som er den sidste i serien af IE-browsere, er fingervenlig på touchskærme, og du kan pinne dine yndlingssider.

Internet Explorer 11, som er den sidste i serien af IE-browsere, er fingervenlig på touchskærme, og du kan pinne dine yndlingssider.Plus: Sikker i drift, understøtter langt de fleste hjemmesider, gode muligheder for sikker surf.
Minusser: Kan tynges af gemte data, få tilpasningsmuligheder, ingen ekstra funktioner, udfases.

Se også:  Her er den nye iPhone

Edge
Den nye hurtige
Med Windows 10 lancerede Microsoft en ny, simpel og hurtig browser, Edge. Den erstatter ikke automatisk Internet Explorer, hvis du har Windows 7 og Windows 8.1, men vil, når der opdateres til Windows 10, udfase sin ældre forgænger, der ikke er opdateret siden 2013.

Edge har nye funktioner, som især tilgodeser det faktum, at vi er blevet mobile og surfer en del, når vi er på farten. Designet er enkelt, og du kan klippe og klistre indhold fra sider. Du kan tegne på en side, for eksempel pege noget ud, tage et skærmdump og dele det med andre.

Del denne