Den rigtige browser til enhver opgave

Den rigtige browser til enhver opgave

Share

Google Chrome
En del af noget større
Chrome er en platform for Google og de ekstra funktioner, som ligger i søgemaskinen. Økosystemet består blandt andet af Gmail, kontorpakken med Docs, Sheets og Slides, forummet Grupper og et gratis lager i skyen kaldet Drev. Synkronisering sker på de enheder, som er knyttet til brugerens Google-konto. Funktionerne er gemt væk, så du har et ”rent” startbillede. En anden god detalje er muligheden for at søge og navigere i samme adressefelt. Det sparer plads, og du skal ikke konstant flytte mellem de to felter.

Chrome har bunker af tilføjelsesprogrammer og funktioner. For eksempel blokering af reklamer, funktionsbjælker (toolbars) og oversættelsesfunktionen Google Translate, som også tilbydes, når du er ved at åbne sider på et andet sprog. Men nogle tilføjelser kan lukke malware og mange cookies ind, så installer med omtanke. Google er opmærksom på problemet, og i 2015 blev der luget ud i bestanden af sårbare add-ons og plugins.

Se også:  Tillykke til iPhone! Apples mobil fylder 10 år

En anden betænkelighed er Googles ofte uigennemsigtige indflydelse. Hvad du foretager dig i Google-universet bliver registreret og blandt andet brugt til valg af bannerannoncer, og står din Gmail åben, mens du ”googler”, bliver søgehistorik og termer lagret.
Google høster også information om dine Gmail-kontakter og vil gerne bruge dem, når du er på Facebook og LinkedIn.

Klik på de ni prikker for at åbne menuen med tilføjelsesprogrammer. Klik i bunden på ”Mere” for at få endnu flere funktioner.

Klik på de ni prikker for at åbne menuen med tilføjelsesprogrammer. Klik i bunden på ”Mere” for at få endnu flere funktioner.Plus: Overskueligt design, mange gode ekstrafunktioner, masser af gratis programmer og god understøttelse af add-ons og plugins som Adobe Flash.
Minus: Udtrækker personlige oplysninger. Justering af personlige indstillinger er ikke altid lige logisk.

Safari
Apple-folkets browser
Apples browser er integreret med alt, hvad Mac-folket måtte få brug for: iTunes, Kalender, delingsfunktionen AirDrop etc. Safari kan også hentes til pc, og har du en iPhone eller en iPad, er Safari en fin måde at binde enhederne sammen på.

Se også:  Apple iPhone 7 [TEST]: Stadig den bedste mobil du kan få

Safari har et enkelt design, men rummer et bolværk af features, som forhindrer pop op-vinduer, blokerer tredjepartscookies og gør det muligt at browse uden at blive set over skulderen.

I venstre side kan du med et klik på knappen ved siden af pile-knapperne tilføje Abonnementer og hurtigt tilgå konti på Facebook, Google, Yahoo eller Apples egen sky-platform iCloud. Det er også her, du tilføjer sider til favoritlisten eller gemmer dem på en læseliste, som også kan ses offline. En af de bedste funktioner i Safari er ”Læser” – feltet til venstre i adressefeltet, som ligner fire streger lagt oven på hinanden. Med klik på stregerne skræller du alt overflødigt af siden. Tilbage er teksten og eventuelle billeder. Rart, da mange sider er fyldt med irriterende lyde eller hoppende reklamer.

Del denne