Den rigtige browser til enhver opgave

Den rigtige browser til enhver opgave

Share

De fleste af os har ikke længere kun en enkelt internetbrowser installeret. Vi har flere forskellige, for hvad den ene ikke kan eller er langsom til, ordner den anden som ingenting. Her tager vi et kig på de vigtigste browsere, så du får et overblik over både plusser og minusser

Det myldrer med internet-browsere. Og de tider er for længst forbi, hvor vi hver især kun brugte en browser og skyede alle andre. Dengang var det nærmest, som det også var med øl: Enten drak man Carlsberg, eller også drak man Tuborg – det var et klart valg.

I dag har de fleste af os en foretrukken browser, som er computerens standardbrowser. Her er Google Chrome de flestes favorit. Men den er ikke en optimal løsning hver gang. Og sådan er det ligeledes med de andre browsere, du gratis kan hente ned til din pc: De har hver for sig stærke og svage sider.

Se også:  iOS 10: I aften bliver din iPhone helt anderledes

Det gælder bare om at kende disse plusser og minusser, så boltrer du dig mere frit på nettet. Her ser vi på fordelene og ulemperne ved de mest udbredte browsere. Vi kommer også ind over et par stykker, som er mere specielle. Så læs med her, hvis du vil have overblikket over, hvilke browsere du bør have, og hvad de hver især kan.

Mozilla Firefox
Chat og privat surfning
Firefox er bygget og vedligeholdt af frivillige. I praksis betyder det masser af opdateringer og tilføjelsesprogrammer (add-ons og plugins) og hurtig lukning af sikkerhedshuller samt mulighed for at surfe i fred (fin privatfunktion). Firefox er enkelt opsat og yder fint på forskellige platforme, hvor den indlæser og arbejder hurtigt.

Du tilføjer ekstraprogrammer ved at klikke på menuen yderst til højre og vælge ”Tilføjelser”. Det kan være ordbøger og bjælker med links og hjælpeprogrammer. Sidste år fik browseren også en onlinechat, Firefox Hello, hvor opkald foretages med både tekst og video til pc’er uanset, hvilken browser de bruger.

Se også:  iOS 10.2: Det får du i den nye iPhone-opdatering

Men pas på: Mange åbne faner, ekstra funktioner og bjælker sløver browseren. Firefox kan også blive sløv ved indlæsning af sider med højopløste eller mange billeder. Et andet problem er, at nogle hjemmesider ikke vil arbejde sammen med Firefox, men forlanger Internet Explorer på grund af manglende understøttelse til bestemte plugins eller add-ons. Det kan i sjældne tilfælde være en netbank. Tjek på bankens hjemmeside for hjælp. De fleste stiller testprogrammer til rådighed.

I menuen yderst til højre kan du slette søgehistorik og forhindre, at hjemmesider sporer dig. Ved siden af ligger det smilende ikon, som repræsenterer den gratis opkaldstjeneste Firefox Hello.

I menuen yderst til højre kan du slette søgehistorik og forhindre, at hjemmesider sporer dig. Ved siden af ligger det smilende ikon, som repræsenterer den gratis opkaldstjeneste Firefox Hello.Plus: Enkelt design, nem at bruge, mange add-ons, god privatfunktion, chat direkte fra browseren.
Minus: Kan hurtig blive tynget af add-ons, har besvær med billedtunge sider, og kompatibilitetsproblemer med plugins og add-ons som ActiveX og Java kan forekomme.

Del denne