Home » Bærbar computer » Den perfekte bærbare til skolen
Den perfekte bærbare til skolen

Den perfekte bærbare til skolen

Share

Trænger du til en ny bærbar computer til skolebrug, så brug sommerferien til at finde den helt rigtige løsning. Her giver vi dig de vigtigste råd til en bærbar, du bliver glad for at have med i skoletasken

Det kan se knaldgodt ud med en 15”-skærm eller større, hvis du ser film på din bærbare eller også vil bruge den til spil. Men store skærme kan gøre det lidt mere besværligt at have maskinen med i skoletasken. Så overvej en bærbar computer med en skærm på mellem 11” og 14”.

Det er ikke praktisk at skulle lade sin bærbare op, mens man er i skole. Så gå efter en maskine med batteritid på minimum fem timer (producenternes egne opgivelser er generelt ret troværdige ved almindeligt pc-brug). Kraftige specifikationer og store skærme ”æder” batteritid – så typisk vil mellempris-bærbare, hvor specifikationer, pris og strømforbrug går op i en højere enhed være det bedste valg på dette punkt.

Medmindre du er vild med gaming eller video-film i skoletiden, skal du ikke gå efter de bedste specifikationer på markedet – det vil gøre computeren for stor og tung, og batteritiden vil lide. 4 GB ram-hukommelse, Intel Celeron, Pentium, Core i3- eller i5-processor samt 500 GB harddisk er et fornuftigt valg, hvor prisen også holdes i ro.

I stedet for en traditionel harddisk kan du overveje en bærbar med en ssd-disk, som er en chipbaseret hukommelse. Den vejer mindre, bruger mindre strøm og er hurtigere. Til gengæld er den dyrere pr. GB data end en traditionel harddisk. Men hvem siger også, du har brug for 500-1000 GB harddiskplads? Måske kan du nøjes med 64, 128 eller 256 GB.

Skoletasken har sine volumengrænser, så tag et kig på de nye Ultrabooks eller andre meget tynde computere såsom MacBook Air. Det ser knaldgodt ud med en supertynd computer, den vejer mindre end traditionelle notebooks, og den fylder ikke mere i tasken end dit opgavehæfte til matematik.

Køb ikke for billigt! Det er der mange grunde til, men især er tastaturet godt på dyrere bærbare. Hvis du skriver meget, sætter du pris på taster, der ikke er alt for bløde, når du trykker ned, og alt for hårde, når de rammer bunden. De skal have tilpas modstand for at være behagelige at bruge i længere tid.

Se også:  Microsoft klar med en billig Surface-tablet

Vigtige dokumenter må ikke gå tabt – og slet ikke i skolesammenhæng. Så overvej en automatisk, onlinebaseret backup-løsning. Hvis du husker det, kan du også lave backup i skyen (brug Dropbox, OneDrive eller lignende løsninger). Eller du kan købe en separat, transportabel harddisk, som under alle omstændigheder er rar at have.

Mange Windows 8-bærbare har trykfølsom skærm, hvilket især er praktisk, hvis computeren kan vippes sammen, så den kan bruges på samme måde som en tablet. Det er en fiks feature, som kan gøre det nemmere at arbejde med maskinen, når der skal tjekkes ting på nettet i forbindelse med gruppearbejde og lignende.

Det er ikke til at komme udenom: Computeren skal kunne flashes på skolen – den skal se ordentlig ud! Billeder på nettet kan bedrage, så hvis design er vigtigt for dig, så gå ind i din lokale butik og tag et nøjere kig på udvalget. Her kan du se, om det, der på et billede ligner en fræk aluminiumskant, blot er en dygtig plastikefterligning, og du kan tjekke, hvor fladt 18 mm i virkeligheden er.

Med den trykfølsomme skærm kan du udnytte de nye styringsmuligheder i Windows 8. Den er en pænt kraftig computer med Intel Core i5-processor (1.6 GHz), 8 GB ram og en rummelig 500 GB harddisk. Der er HD-webkamera til videosamtaler og SD-kortlæser, så du kan overføre fotos fra hukommelseskortet i dit fotokamera.

[pt id=’2031105′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Processor: Intel Core
i5 4200U dual core, 1,6 GHz
Skærm: 13,3”, 1920 x 1080
Hukommelse: 8 GB ddr3
Harddisk: 500 GB hdd

En maskine med gode multimedieegenskaber – blandt andet er der HDMI-udgang for tilslutning til tv med mere. Takket være 8 GB ddr3-ram kan man også kaste sig ud i hukommelseskrævende programmer, og der er masser af plads til billeder og videoer på den 1 TB store harddisk. Processoren er en strømbesparende Intel Pentium.

[pt id=’2031106′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Processor: Intel Pentium N3520 quad core, 2,17 GHz
Skærm: 14”, 1366 x 768
Hukommelse: 8 GB ddr3
Harddisk: 1000 GB hdd

Kompakt og let 11,6”-Ultrabook med en vægt på beskedne 1,04 kg. Den er flot fremstillet ud af et enkelt stykke aluminium. Skærmens overflade er meget modstandsdygtig over for ridser, har 10-punkts touch og HD-skærmopløsning. Harddisken er en lynhurtig ssd-type på 128 GB.

[pt id=’2031107′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Processor: Intel Core i3-3217U dual core, 1,8 GHz
Skærm: 11,6”, 1920 x 1080
Hukommelse: 4 GB ddr3
Harddisk: 128 GB ssd

Se også:  Samsung-mobiler får helt nyt styresystem - her er alle nyhederne

Hvis der er plads i budgettet, kan du med fordel supplere din bærbare computer med en tablet. Du har næsten altid brug for at kunne komme på nettet, men det er ikke sikkert, at du skal skrive tekst eller udfylde regneark hver eneste skoledag. Så er det rart at lade den bærbare blive hjemme og nøjes med en tablet i skoletasken.

I øvrigt kan du nu få Microsofts udbredte Office-pakke (med Word, Excel, PowerPoint mv.) til den populære iPad. Og så kan du alligevel nemt skrive lidt tekst, rette en præsentation til eller besvare opgaver i regneark.

Tablet eller bærbar? Vælg selv. Surface 2 kan nemt konverteres til bærbar ved at klappe støtte-benet ud og fastgøre et Touch Cover med både tastatur og cover. Rummer Word, Excel og Outlook. Styresystemet er Windows RT 8.1, der giver mulighed for personlig tilpasning, har indbyggede apps og giver adgang til at arbejde i skyen.

[pt id=’2031108′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Processor: Intel Core i5
Skærm: 10,6”, 1920 x 1080
Brugerhukommelse: 32 GB

Denne Android-tablet har en 10,1”-skærm, og med en quad core-processor på 1,9 GHz er der kræfter nok til alle opgaver. Skærmen er flot med en opløsning på hele 2560 x 1600 pixel. Med Hancom Office-programmerne Hword, Hcell og Hshow kan du oprette dokumenter, som er kompatible med Microsoft Office.

[pt id=’2031109′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Processor: Samsung Exynos 5 Octa, 1,9 GHz
Skærm: 10,1”, 2560 x 1600
Brugerhukommelse: 16 GB

Kan med et snuptag forvandles til en tablet – du klikker blot skærmdelen af. Skærmen på 11,6” er naturligvis af touchtypen. Der er 4 GB ram samt en hurtig ssd-disk på 64 GB til dine filer og apps. Som altid hos HP leveres der god lyd takket være computerproducentens samarbejde med Beats Audio. Computeren er utrolig let med en vægt på 1,49 kg.

[pt id=’2031110′ size=’large’ link=’file’]

 

Fakta
Processor: Intel Celeron N2910 dual core, 1.6 GHz
Skærm: 11,6”, 1366 x 768
Hukommelse: 4 GB ddr3
Harddisk: 64 GB ssd


TAGS
Acer
Asus
Hewlett Packard
Microsoft
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S