Home » AOD Pro » Nu bliver PaintShop Pro styrket med AI-funktioner som konkurrenten ikke har
Nu bliver PaintShop Pro styrket med AI-funktioner som konkurrenten ikke har

Nu bliver PaintShop Pro styrket med AI-funktioner som konkurrenten ikke har

Share

Corels fotoredigeringsprogram PaintShop Pro skærper sin profil over for hovedkonkurrenten fra Adobe med en række smarte funktioner baseret på kunstig intelligens

Nok sidder Adobe Photoshop tungt på det danske marked for fotoredigering – og det gælder for det meste af verden. Men den eneste virkelig seriøse konkurrent i Windows-verdenen, Corels billededitor PaintShop Pro, lægger sig ikke fladt ned. Nu kommer 2022-versionen af PaintShop Pro and PaintShop Pro Ultimate, og her er der skruet op for ambitionerne med en række umiddelbart meget spændende AI-baserede funktioner.

PaintShop Pro 2022 tilbyder nye redigeringsfunktioner, som ved hjælp af kunstig intelligens forenkler komplekse opgaver, lover Corel.

Med en slanket og strømlinet brugerflade skal det gøre det nemmere at skabe flotte billeder i PaintShop Pro.

“Uanset dine fotoredigeringsforventninger eller ekspertise gør PaintShop Pro 2022 det enkelt at oprette, organisere og dele din visuelle historie,” lyder det fra Chris Pierce, director of product for photo and digital arts hos Corel.

Det nye AI-baggrundsudskiftningsværktøj registrerer og maskerer mennesker på et foto intelligent, så du kan eksperimentere med forskellige scener, farveskemaer og mere.

“PaintShop Pro har længe været kendt for sin dybde og imponerende professionelle fotostyrke. Men med denne seneste udgivelse har vi fundet nye måder at gøre hele den kreative redigeringsproces lettere og ærligt talt sjovere for en lang række brugere af fotosoftware. Vi udnytter AI-kræfter til at forenkle kedelige opgaver, forestille os fotografens flow gennem applikationen og levere nyt kreativt indhold for at tilbyde en enestående oplevelse fra start til slut. Det alsidige sæt værktøjer i PaintShop Pro 2022 kan hjælpe alle med at lave hvert skud om til det bedste skud,” tilføjer han.

Se også:  Manipulation af fotos – historien og de bedste programmer

Og det lyder jo lovende. Men hvad er det så, der er nyt i redigeringsprogrammet?

AI-portrættilstand analyserer automatisk et billede og slører baggrunden plus holder fokus på motivet.

Tre nye AI-funktioner

Corel fremhæver tre AI-funktioner:

Den første er AI-baggrundsudskiftning: Skift øjeblikkeligt baggrunden i et billede. Det nye værktøj opdager og maskerer mennesker på et foto intelligent, så man problemfrit kan udskifte en baggrund og eksperimentere med forskellige scener, farveskemaer og mere.

Den anden er AI Portrait Mode: PaintShop Pro analyserer og anvender automatisk en bokeh-sløring på en baggrund. Det forbedrer ansigtsmotiver ved at tilføje en blødt sløret baggrund og sikre, at fokus på et billede forbliver på selve motivet.

Se også:  Professionel fotospecialist springer ud på forbrugermarkedet med ny objektivserie

For det tredje er der AI Style Transfer: Det gør det muligt at anvende flere kunstneriske funktioner på billeder. Med nye muligheder for farvematch og udglatning kan brugerne nu kontrollere detaljeringsgrad, tekstur og farve i redigerede billeder.

Med rammeværktøjet kan brugerne placere fotos eller andre rasterobjekter i forskellige rammer til for eksempel digitale layout.

I den lange række af nyheder fremhæver Corel også et nyt rammeværktøj.

Man kan hurtigt placere fotos i rammer i en række forskellige rammeformer og -størrelser. Man kan tegne rammer, der skal bruges som praktiske pladsholdere eller over et valgt objekt, et billede eller en tekst for at skabe markante, velpolerede resultater, forklarer Corel.

Corel er stadig kun et Windows-værktøj. Det kan ikke bruges på en Mac. Det er helt sikkert en af forklaringerne på, at det har det svært i konkurrencen med Adobe Photoshop, der netop fås til begge platforme. Men det er lidt billigere og begynder nu at få sin egen markante AI-profil. Så alt tyder på, at Photoshop i mange år fremover vil få gavnlig konkurrence, ikke kun fra den tidligere magtfaktor Quark Express, men altså også fra Corels livlige udviklingsafdeling.


TAGS
adobe
Corel
foto
fotoredigering
grafik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S