Home » Samfund » Den intelligente by lurer i horisonten
Den intelligente by lurer i horisonten

Den intelligente by lurer i horisonten

Share

Smart Cities er et begreb, vi kommer til at høre meget mere om i de kommende år. Målet er at gøre vores byer intelligente, og det kommer til at ske i tæt samarbejde med producenterne af it-hardware. Blandt andre D-Link, der ser sig selv som aktør på dette nye område

Hvis man kigger på en oversigt over verdens mest intelligente byer, topper New York, London, Paris, Boston og San Francisco. Det er en imponerende Top 5-liste, og først nede på en 27. plads kommer København. Opgørelsen fremgår af IESE Cities in Motion Index 2017, men med de ambitioner blandt andre overborgmester Frank Jensen har, skal København nok rykke et par pladser op.

Ambitionerne for digitalisering af den danske hovedstad er høje, og flere producenter står naturligvis på spring for at byde ind med relevant teknologi. Blandt andre D-Link, hvor man er ganske klar over, at teknologi kan benyttes til både at gøre byer mere smarte og ikke mindst mere grønne.

Se også:  D-Link Mydlink Pro til + hub [TEST]: Flere kameraer til færre penge

D-Link er nok mest kendt for at levere netværksudstyr til såvel virksomheder som private, men ifølge Neil Patel, der er chef for forretningsudvikling, ønsker virksomheden også at spille en markant rolle i den digitale infrastruktur, der kommer til at tegne fremtiden i vores byer – og det er ikke kun en fremtid for København, men på sigt også en fremtid for andre større, danske byer.

Han understreger dog, at det er vigtigt, at udviklingen af teknologien til de intelligente byer foregår i samarbejde med byerne selv. Som leverandør af teknologi skal producenterne forstå, hvad byerne har brug for, således at det er muligt at specialudvikle og skræddersy elementer til individuelle behov.

Danmark er på forkant

Rundt omkring i verden er man begyndt at få øjnene op for de mange muligheder for intelligente løsninger i byrummet. Det gælder den intelligente trafikstyring, men i høj grad også hvordan vores energisystemer kan optimeres til at understøtte den grønne omstilling. Og netop her har Danmark en fordel. Det mener Henrik Madsen, der er professor og leder af CITIES-centret på Danmarks Tekniske Universitet.

Se også:  D-Link DIR-1960 [TEST]: Bredbånd og tryghed til hele familien

”I Danmark har vi en enestående mulighed for at bruge vores egne byer til at vise omverdenen mange af fremtidens løsninger for intelligente energisystemer. Vi kan relativt let implementere intelligente og integrerede energisystemer, og desuden er vi ret langt fremme i forhold til brug af it-løsninger. Det er min fornemmelse, at både byerne og befolkningerne rent faktisk ønsker at være grønne, men samarbejdet mellem de involverede parter skal intensiveres, hvis teknologien skal kunne understøtte den udvikling”, siger han.

TAGS
D-Link
intelligent hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S