Home » Guide » Den ideelle opgradering
Den ideelle opgradering

Den ideelle opgradering

Share

Alan Dexter og Torben Okholm laver en bootbar Windows 8.1-USB-installation

Efter en længere preview-periode har Microsoft frigivet den med spænding imødesete seneste udgave af Windows. Lige fra begyndelsen har der været problemer med den på Windows RT-systemer, hvilket førte til, at opdaterings-applikationen blev fjernet fra tabletter.

Det problem har man ikke på pc’er, bortset fra et par svipsere med USB-enheder, der forsinker opdateringsprocessen. Imidlertid er opdateringen primært tilgængelig fra app-butikken, og det gør opdatering af flere maskiner lidt plagsom.

Og hvis man vil installere Windows 8.1 på en ny maskine eller vil geninstallere Windows fra grunden, står man over for en vældig langvarig proces, hvor man først skal installere Windows 8, installere en patchfil og derefter installere Windows 8.1.

Se også:  Guide: Fyr op under Windows

Hvis man tænker på, at de folk, der var med i preview-perioden for Windows 8.1, ikke kan opdatere deres maskiner direkte, begynder man at spekulere på, hvad Microsoft har gang i.

Hvis du befinder dig i sådan en situation, kan du i teorien vende tilbage til en grundlæggende version af Windows 8 og opdatere derfra. En anden mulighed er at følge denne guide og lave en USB-nøgle, der tilfredsstiller alle dine opdateringsbehov.

Nøglefigur

Der er imidlertid et problem her. For at kunne downloade Windows 8.1-installationen skal man have en Win8.1-produktnøgle, og det er der ingen, der har i øjeblikket. Heldigvis findes der en løsning, men den er lidt kringlet. Man skal starte installations-processen for Windows 8, lukke den, og derefter starte 8.1-installations-assistenten.

Se også:  Test din pc’s hastighed ligesom profferne

Så snart du har opdateret dine maskiner, burde der ikke være behov for komplekse justeringer. Vi vil dog anbefale download og opdatering af din grafik, for der har været problemer med spil på ældre drivere. Og man vil ikke nøjes med Microsoft-driverne, hvis man vil spille.

Skaf dig den bedste Windows 8.1-installation, der findes

1 Find din nøgle

[pt id=’2030183′ size=’large’ link=’file’]

 

[pt id=’2030184′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du stadig ikke kan komme ud af stedet, skal du hente en fiks lille app ved navn Belarc Advisor (du kan hente den på www.berlarc.com/free_download.html). Når du kører den, scanner den dit system og opretter en lokal webside med en oversigt over systemet, herunder din Windows 8-produktnøgle. Rolig: Den bliver ikke uploadet nogen steder. Det er kun dig, der kan se den.

[pt id=’2030185′ size=’large’ link=’file’]

 

Med produktnøglen i hænde kan du nu begynde at hente Windows 8.1’s ISO. Send din foretrukne browser til http://bit.ly/SCANcl, og klik på ‘Install Windows 8’ (lad være med at klikke på ‘Install Windows 8.1’). Nu begynder installationsassistenten. Skriv produktnøglen, og vælg ‘Install by creating media’. Så snart downloadet begynder, lukker du øjeblikkeligt installeren.

[pt id=’2030186′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu kan du vende tilbage til Windows’ opdateringsside og klikke på det første link – det, der hedder ‘Install Windows 8.1’. Det starter den nyeste installerings-assistent, og det er det, du skal bruge. Igen klikker du på ‘Install by creating media’, men denne gang skal du ikke stoppe. Med denne funktion kan du oprette en installation ved hjælp af en USB-nøgle eller en dvd.

[pt id=’2030187′ size=’large’ link=’file’]

 

Vi anbefaler dig at satse på en USB-installation her, simpelthen fordi den giver de fleste muligheder (man kan opdatere maskiner, der ikke har noget optisk drev), og det er langt hurtigere end at installere fra roterende medier. Du skal bruge en USB-nøgle med mindst 3 GB ledig plads. Det tager nogen tid at oprette imaget på drevet (afhængig af din forbindelse). Læs en bog imens.

[pt id=’2030188′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du opdaterer flere maskiner, er det en god idé at ændre måde, installationsprogrammet virker på, således at det beder om produktnøglen efter endt installation. Det gør man ved at oprette en ny fil i mappen Kilder. Kald den ei.cfg, og skriv detaljerne som i skærmbilledet foroven. Gem ændringerne på din USB-nøgle. Nu kan du installere opdateringen på dine maskiner.

USB unplugged

Når du har installeret Windows 8.1 eller opdateret til den nyeste version, anbefaler vi dig at fjerne alle USB-enheder (bortset fra tastatur og mus). Det får opdateringen til at gå hurtigere.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Projektets mål

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S