Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Den gennemførte Ultrabook

Lækker i mange detaljer. Men mangler lige den sidste vilde power.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ikke færre end 33.000 timers udviklingsarbejde ligger bag Samsungs 9-serie. De 24.000 af dem skulle være brugt på forskning og de 9.000 på designarbejde – for at gøre den så tynd, så lækker og alligevel så kraftfuld som muligt. Og det er lykkes.

Dette er ikke en reklame for Samsung, men maskinen er godt nok lækker i mange detaljer. Samsung er modellen, som ser godt ud, når du ser den, føles ekstremt lækker i hånden og alle de finere detaljer ser du først, når du sidder med maskinen.

Her taler vi ikke om små knapper og gimmicks. For computeren er stort set blottet for pjank. Der er ikke engang gitter til højttalere. De er gemt væk, så de ikke kan ses men kun høres. Der er et stort funktionelt tastatur og en stor touchpad, der kører godt og præcist.

Detaljerne er de svungne linjer på siden, som går fra tyk (alt er relativt) til helt tynd på det forreste stykke ved håndstøtten. Det er nærmest, som om den er fræset ud i et stykke. Den er næsten aerodynamisk i sin form, når du ser den fra siden. Lækkert! Men til 10.000 kroner forventer vi også det bedste.

Kabinettet er i sandblæst aluminium, og det er med til at levere den flotte, men også ret ridse- og smudsfri overflade.

Under det flotte ydre gemmer sig en bærbar i mellemklassen. Den er kvik med sin i5-processor, men ligger trods alt lidt efter de allerhurtigste. Samsung-maskinen kan dog genstarte fra slumretilstand til fuld funktion på blot to sekunder.

Det er en lækkerbisken til dig, der vil have en Ultrabook i et anonymt, men ekstremt lækkert design og er villig til at betale mange penge for det. Her er det designet – helt ned til den lækre lille strømforsyning, du betaler for, mere end ren performance.