Home » Sikkerhed » Den forsvarer dig mod onde angreb
Den forsvarer dig mod onde angreb

Den forsvarer dig mod onde angreb

Share

Du kan sagtens få masser af gratis sikkerheds-software, som fungerer. Men hører du til blandt nettets storforbrugere, er du mest sikker med en god betalingsløsning som den Kaspersky Pure 3.0, vi tester her

Antivirus og beskyttelsesprogrammer har været et uomgænegligt onde, siden Internettet blev opfundet. Du kan stoppe meget med det gratis Microsoft Security Essen-tials. Men vil du have højere sikkerhed – og det er en god idé, når du bruger nettet til at købe, ordne bank og meget andet – så skal du garderes endnu bedre.

Denne gang har vi kigget på Kaspersky Pure 3.0, som giver en totaldækning – hvilket du allerede konstaterer på den menu, der dukker op, når du starter programmet. Som udgangspunkt kører programmet, som det skal, diskret i baggrunden, så det ikke forstyrrer dig, mens du bruger computeren, men i menuen kan du oplyse programmet om, hvilken sikkerhed du har brug for.

Udover at sikre mod almindelig virus og malware kan du lave ekstra stærke adgangskoder, som lagres i en krypteret boks, der logger dig automatisk på websteder og programmer. Det er en ekstra sikkerhed ud over den, som din pc allerede har. Men du kan også lave backup og gendanne filer – alt fra billeder og musik til dokumenter, så de er tilgængelige, hvis din harddisk skulle crashe.

Se også:  Førende sikkerhedsfirma får stjålet farlig hacker-software

Der følger 2 GB onlinebackup med programmet – altså backup i skyen. Og nu vi er ved datalagre, så bliver du spurgt, om du ønsker en scanning for virus, hver gang en USB-nøgle, en harddisk eller en dvd kobles til pc’en. Det kan naturligvis gøres automatisk, men fint med optionen, hvor man kan vælge selv.

Sikker nethandel

Du har også en ekstra sikring, når der handles på nettet. Kaspersky tilbyder nemlig en såkaldt realtidseffektivitet, så programmet kan søge efter eventu-elle angreb, samtidig med du er på nettet. Samtidig bliver de indfangede, potentielle trusler analyseret i realtid og bliver om nødvendigt blokeret, mens der tjekkes. Alt dette mærker du ikke noget til, da programmet jo kører i baggrunden.

Ud over sikring og backup har Kaspersky en ”PC-Cleanup”-funktion, som betyder, at du kan rense computeren for surf-historik langt mere effektivt, end du kan fra din internetbrowser. Også midlertidige filer, cookies og indholdet i din papirkurv fjernes, så eventuelle hackere ikke kan finde ad-gangskoder og andet følsomt her.

Der er endvidere en forældre-kontrol, så du kan justere, hvem der må være på hvilke computere, begrænse chat og adgang til sociale netværk. Desuden kan du kontrollere downloads og endda blokere overførsel af private data såsom telefon- og kreditkortnumre.

Se også:  Berygtet hackergruppe angriber Pfizer for at stjæle vaccine-information

Kaspersky 3.0 er omfangsrig, men det gode er, at når du først har installeret programmet, kører det diskret. De mange menuer er overskueligt opdelt, og de grafiske symboler viser fint, hvad du skal og hvor.

Om du har behov for programmets mange funktioner er naturligvis op til dig selv. Men er der mange i husstanden på samme netværk – og mange der onlinehandler hyppigt, er softwaren absolut værd at overveje.

I testperioden på ca. 2 måneder oplevede vi ingen problemer med, at programmet forstyrrede eller sænkede hastigheden på vores computer – ellers et svagt punkt ved især ældre antivirusprogrammer.

At programmet fungerer så godt, er også rimeligt at forlange. For det konkurrerer med gratis alternativer. Du kan prøve Kaspersky Pure 3.0 gratis i 30 dage – hent en prøveversion på Kaspersky.com/dk/trails. Ellers starter priserne ved 549 kroner for en enkelt pc i et år. Tre pc’er – for eksempel familiens samlede computer-park koster 799 kroner for et år.


Pure 3.0
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
kaspersky
sikkerhedssoftware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S