Home » TV » Den første 8K-transmission på tv gik i luften i går
Den første 8K-transmission på tv gik i luften i går

Den første 8K-transmission på tv gik i luften i går

Share

Samsung og den britiske tv-kanalgruppe BT Sport transmitterede i går en fodboldkamp i 8K – men kun for de særligt indviede

Hvilken glæde har man af et superskarpt fjernsyn, hvis udsendelserne ikke lever op til skærmens kvalitet?

Den situation har vi befundet os i et stykke tid, når det gælder 8K-tv. Samsung lancerede sit første 8K-tv i 2018, men indtil nu har vi ikke haft adgang til indhold, der er lavet specifikt til dette format.

Eller rettere: indtil i går. Torsdag 27. februar bragte den britiske tv-kanalgruppe BT Sport i samarbejde med Samsung nemlig verdens første 8K-transmission. Det skriver det britisk medie Express.

Fodbold i 8K

BT Sport er en britisk gruppe af sportskanaler, der dækker omtrent alle tænkelige sportsgrene, og emnet for denne transmission var da også en sportsbegivenhed: En fodboldkamp i Europa League mellem den engelske klub Arsenal og Olympiakos fra Grækenland.

For første gang nogensinde kunne man se en live-transmission i en opløsning, der er fire gange så høj som 4K. ”Man” er måske så meget sagt. Det var en test, og udsendelsen blev sendt til ét tv. Transmissionen krævede millioninvesteringer i optageudstyr, og kravene til båndbredde var monstrøse.

Vi vil også være med

Hvornår får vi andre glæde af denne teknologi? Ifølge BT Sport kan kunderne komme med på vognen til næste år via BT Sports Ultimate Live Service.

Men det er ikke gjort med at tegne et abonnement. Man skal naturligvis have et 8K-tv, og de er ikke netop billige. Men det er også afgørende at have en solid båndbredde til rådighed. BT Sports vil sende transmissionerne ud via nettet, og man skal sandsynligvis op omkring 80 mbps, hvis udsendelsen skal være til at holde ud at se på.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S