Den evige trussel

Den evige trussel

Share

Cyberkriminalitet er kommet for at blive. Men ud over at trusselsbilledet er blevet permanent, er det også blevet langt mere insisterende end tidligere. I dag spionerer alle mod alle – selv allierede venner – og det at være cyberkriminel har ændret karakter fra at være en hobby for it-nørder til at være en levevej for fuldtidsprofessionelle

Hvis man skal tro Forsvarets Efterretnings-tjeneste – og i disse tider, hvor den digitale sikkerhed jævnligt viser sig fra sin mest skrøbelige side er der næppe grund til andet – er cybersikkerheden i danske virksomheder mere end nogensinde før i farezonen for at blive kompromitteret. Det gælder vel at mærke såvel private som offentlige virksomheder.

Se også:  Sandboxie: Kør dine nye programmer på den sikre måde

Således hedder det i den seneste efterretningsmæssige vurdering fra Forsvarets Efterretningstjeneste, udgivet i starten af november måned, at ”Spionage mod offentlige myndigheder og virksomheder fortsat udgør den alvorligste cybertrussel mod Danmark og danske interesser”.

Gennem de seneste år er omfanget af cyberspionage mod Danmark steget betydeligt, alt imens metoder og teknikker er blevet stadig mere avancerede. Truslen fra cyberspionage mod danske myndigheder og virksomheder er således særdeles høj, og på langt sigt er det meget sandsynligt, at stadig flere stater vil udnytte internettet offensivt. Således hedder det videre i efterretningen, at ”Spionagen primært udføres af statslige og statsstøttede grupper”.

AOD02_trussel01

Del denne