Home » Lagerenheder » Den bedste ssd er kåret
Den bedste ssd er kåret

Den bedste ssd er kåret

Share

Hvilken ssd leverer mest smæk for skillingen? Vores supertest er overstået og vi er klar med det endegyldige svar

Hele sidste uge testede vi ssd‘er. 12 af de nyeste drev blev sat på prøve og målt og vejet på alle leder og kanter. Stortesten er nu overstået og vi må konstatere at der er sket store fremskridt med solid state drevene.

Men først de dårlige nyheder: Ssd-drev er stadig for dyre. Derfor ligger de største drev i testen på 160GB. Drev på 200GB og opefter er stadig irrelevante. Vi har ikke taget dem med, for de koster for meget. Så enkelt er det.

Hvis vi ser bort fra denne enkle, men vigtige advarsel, føler vi os gladere for ssd-drev, end vi nogensinde har gjort. I modsætning til tidligere test er der ikke en af disse modeller, der halter synderligt. Måske med undtagelse af nogle af de mindre drev har de alle taget et stort spring fra den oldnordiske magnetskive, der brummer i din pc.

Vi kan også konkludere, at den subjektive oplevelse, drevene giver, ikke stemmer helt overens med testresultaterne. Det gælder både, når man sammenligner dem med hinanden og med vores standard-harddisk.

Se også:  SureFire GX3 Gaming SSD [TEST]: Et godt køb til konsollen

Det, testene ikke viser, er drevenes respons og smidighed. Man skal aldrig vente på, at en skive begynder at rotere, eller at læsehovedet skifter bane. Man skal heller ikke glemme, at den form for øjeblikkelig og katastrofal fejl, der af og til smadrer en konventionel harddisk, er stort set ukendt i ssd-kredse.

Nu er tiden inde til at uddele præmier. I området fra 30GB til 40GB tager Intel prisen. Ikke blot har X25-V en markant fordel i 4k-ydelsen, men de ekstra syv-otte GB kan udgøre forskellen mellem lige akkurat at have plads nok og bøvlet med konstant at skulle flytte software til og fra drevet.

Længere oppe på skalaen er konkurrencer ekstremt tæt. Det næste drev, der fanger vores opmærksomhed, er OCZ’s Nova V64. Det koster dobbelt så meget som de mindste drev, men det er også dobbelt så stort og derfor langt mere realistisk som bootdrev. Nova er også ret hurtigt, takket være en Indilinx-controller.

Når det gælder det endelige opgør, er konkurrencen utrolig tæt. Man kan argumentere for næsten alle modellerne på 100GB og derover skulle vinde. De to drev med den nye Sandforce-controller er fænomenale, men førstepræmien går til Kingstons mindre eksotiske SSDNow V+ Series.

Se også:  WD Black P50 [TEST]: Nådesløs data-kværn til gameren

V+ er markant billigere end konkurrenterne, og det fungerer så godt i vores test af virkelighedens verden, at man næppe vil få glæde af et dyrere drev. Det er slutbrugeroplevelsen, der tæller, ikke tal i et testregneark.

Læs testen af Kingston SSDNow V+ Series 128GB her.

[pt id=’2011253′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Vindere blev… Kingston SSDNow V+ Series 128GB”‘]

Vindere blev... Kingston SSDNow V+ Series 128GB

Sådan får man mening ud af en styrtende masse tal

Test af ssd-drev er sandsynligvis den sværeste opgave i teknisk journalistik i dag. Det skyldes dels, at selv om ssd-drev er massive, er de ikke helt statiske. Deres ydelse kan og vil variere med tiden.

I højere grad end med andre komponenter kan svælget mellem syntetiske testresultater og ydelsen i den virkelige verden være enormt, når det gælder disse drev. Derfor anbefaler vi, at man er omhyggelig, når man drager konklusioner ud fra vores resultater.

Det betyder ikke, at tallene nedenfor ikke giver nyttig indsigt i, hvad man får for pengene. Hvis man fokuserer på et enkelt tal – for eksempel 4k-ydelse – kan man blive afskrækket, selv om drevet kan være glimrende. Og her kommer så tallene…

[pt id=’2011890′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Sekventiel læsning/skrivning – klik på billedet for at forstørre”‘]

Sekventiel læsning/skrivning - klik på billedet for at forstørre

[pt id=’2011891′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Belastningsydelse – klik på billedet for at forstørre”‘]

Belastningsydelse - klik på billedet for at forstørre

[pt id=’2011892′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4k læsning/skrivning – klik på billedet for at forstørre”‘]

4k læsning/skrivning - klik på billedet for at forstørre

[pt id=’2011893′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Applikationsinstallation (15GB) – klik på billedet for at forstørre”‘]

Applikationsinstallation (1,5GB) - klik på billedet for at forstørre

[pt id=’2011894′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Hastighedsydelse – klik på billedet for at forstørre”‘]

Hastighedsydelse - klik på billedet for at forstørre

[pt id=’2011895′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Zip-dekomprimering (1GB) – klik på billedet for at forstørre”‘]

Zip-dekomprimering (1GB) - klik på billedet for at forstørre

De fine detaljer

[pt id=’2011888′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Specifikationsanalyse – klik på billedet for at forstørre”‘]

Specifikationsanalyse - klik på billedet for at forstørre

Det generelle billede

[pt id=’2011896′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Valuta for pengene – klik på billedet for at forstørre”‘]

Valuta for pengene - klik på billedet for at forstørre

[pt id=’2011897′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Generelt indeks – klik på billedet for at forstørre”‘]

Generelt indeks - klik på billedet for at forstørre

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Test i denne serie:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Solid State
SSD
trim

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S