Home » Gratis software » De bedste gratis programmer – 39 stykker super-software til din pc
De bedste gratis programmer – 39 stykker super-software til din pc

De bedste gratis programmer – 39 stykker super-software til din pc

Share
WebBrowsere
24 Google Chrome

Uanset hvad man mener om Google, fortjener dens browser – og den open source-Chromium-browser, som den bygger på – sin plads i træets top. Den stiller store krav til ens ram, men det skyldes, at den gemmer hver eneste af sine faner i fanens eget ram-område.

Det betyder, at et nedbrud i ét vindue ikke tager de andre med i faldet. Der er et omfattende exten-sion-bibliotek at gå i gang med, og man kan browse, som man vil. Det er dog ikke alle extensions, der er umagen værd …
www.google.com/chrome

25 Firefox

Firefox er i dag langt bedre end tidligere. Den er nu en meget effektiv browser, der er flinkere ved ens ram end Chrome, og afhængig af ens browservaner kan den også være mere stabil.

Det går stærkt, når man kører den moderne Firefox, og hvis man er optaget af privatlivets fred, kan man som standard opnå langt mere end med Chromes inkognitotilstand. De antitracking-funktioner, som Mozilla omfatter, er ideelle til den, der for enhver pris vil efterlade så få spor på nettet som muligt.
www.mozilla.com

26 Vivaldi

Nogle sætter Opera højest blandt de gratis browsere; vi hepper på Vivaldi, som er den browser, der opstod som følge af skuffelse over Operas praksis. Det er i sandhed en moderne browser, der bruger den samme renderings-engine som Chrome og mange af nøglefunktionerne hos Opera.

Hertil kommer et væld af funktioner til notater, fanestyring, og efaringsbaserede ændringer. Der findes et engageret miljø, som holder Vivaldi-projektet i gang, og man kan endda bruge visse af Chromes extensions.
http://vivaldi.com

Gratis software

Vivaldi

System- værktøjer
27 PDF-læser: Sumatra PDF

Adobe har ikke nødvendigvis monopol på PDF-læsning. Formatet er langt mere udbredt end tidligere, og der findes mindre, hurtigere og mere alsidige PDF-læsere end Reader. SumatraPDF er den bedste af dem.

Den har en bevidst enkel brugerflade, fordi man skal fokusere på at læse, ikke på at trykke på knapper. Her er fuld support for rendering af de fleste e-bogs- og tegneserieformater samt XPS- og DjVu-filer.
www.sumatrapdfreader.org

28 E-mailklient: eM Client

En af de reneste e-mailpakker er eM Client, der arbejder med pop3, smtp og al anden e-mailteknologi i verden. Den gratis udgave af eM Clients eneste begrænsning er antallet af konti, man kan bruge. Alle andre funtioner svarer til pro-udgaven.

Se også:  Kæmpe efterspørgsel er ved at tømme Lenovos pc-lager

Det omfatter pgp-integration, således at man sikkert kan signere eller kryptere sine meddelelser. Hertil kommer avanceret kontaktstyring, import fra andre e-mailapplikationer og en chatklient, der understøtter de fleste udbredte IM-protokoller.
http://emclient.com

29 Filsynkronisering: Dropbox

Synkronisering af filer mellem ens mange pc’er og et onlinedrev er en enkelt vej til organisering og sikkerhed, og der er flere muligheder. Google Drive, Microsoft OneDrive, Box og endda Mega giver alle en lokal mappe, der automatisk spejler en, der er online.

Vi foretrækker Dropbox til denne opgave, navnlig fordi den virker som den mest umiddelbare og fornuftige måde at håndtere sagerne på. Det er det, der er formålet med DropBox – ned med begrænset lagerkapacitet.
www.dropbox.com

30 Mediebrænder: CDBurnerXP

Optiske medier bliver en stadig mere marginal form for lager, men de er ikke døde endnu, og fleksibiliteten ved at kunne flere ting, end med Windows’ indbyggede brænderredskaber, er afgørende.

CDBurnerXP afslører sin fortid i navnet, og det kan brænde alt – man kan endda bruge det til at brænde hd-dvd’er, hvis man da kan finde hardwaren – og det kan også lave og konvertere ISO-filer. Ideel til at tage backup af backupper.
http://cdburnerxp.se

31 Messaging: Franz

Franz rummer ikke sit eget messaging-system, men softwaren kan håndtere stort set enhver anden protokol. Konfigurer din Franz-konto med de tjenester og brugernavne, du ønsker, så bliver de gentaget på den maskine, du logger på næste gang.

Du kan samle Slack, Hangouts, Skype og endda WhatsApp på ét enkelt sted. Så behøver du ikke at undgå den ene person, der ikke vil flytte til det netværk, som alle dine øvrige venner bruger.
http://meetfranz.com

32 Noter: Evernote

Den store fordel ved at være det største navn på området – og det er Evernote bestemt – er integration. Så mange andre webtjenester knytter an til denne tjeneste, at man ofte ikke behøver at tage noter direkte.

Se også:  Shuttle DS10U [TEST]: Kompakt og alsidig pc i miniformat

Hiv blot den relevante tekst over til Evernote – så er det her, du husker, organiserer i notesbøger og i øvrigt gør brug af sagerne senere hen. Man kan synkronisere den gratis konto med to enheder.
http://evernote.com

33 Masseinstallation: Ninite

Effektivitet er hovedindtrykket, når man taler om Ninite. Hvis man er ved at samle en ny maskine, og man vil have den stuvende fuld af gratis applikationer, kan Ninite levere dem – herunder mange af dem, vi har nævnt her – samlet i én installationsprocedure.

Marker blot boksene på sitet, download din skræddersyede eksekverbare fil, og gå i gang. Nu får du de nyeste versioner af de populæreste applikationer med et enkelt klik. Du skal ikke beslutte eller vælge andet – du får blot rene installationer af det, du foretrækker.
http://ninite.com

Gratis software

Opsætning af et system er nem: Lad Ninite tager sig af installation af
gratis applikationer.

34 Virtuelle maskiner: Virtualbox

Det er ganske bemærkelsesværdigt, at VirtualBox er gratis, i betragtning af at softwaren er ejet af så stort et firma som Oracle. Dette hyppigt opdaterede virtuel maskine-miljø er essentielt, hvis du ønsker at samle sandkasseinstallationer af Windows, prøve-udgaver af Linux eller foretage alle mulige former for eksperimenter, som det kan være nyttigt at rulle tilbage eller holde adskilt fra resten af din pc. Virtual-Box er meget konfigurerbar, og du kan endda oprette dine egne virtuelle netværk.
www.virtualbox.org

35 Systeminfo: HWiNFO64

Hvis du har et problem med din pc – eller hvis du ikke har det – er det nyttigt at vide, nøjagtig hvordan den fungerer. HWiNFO64 er et diagnosticeringsværktøj, der kan levere alt fra en kort oversigt over systemets komponenter til et dybt dyk i pc’ens fjerneste afkroge.

Du kan også bruge det til realtids-overvågning, holde øje med status for problemkomponenter og forudse fejl på baggrund af dets opdagelser.
www.hwinfo.com

Gratis software

HWiNFO64 giver mulighed for at kende pc’en i detaljer og finde potentielle problemer.

36 Kompression: 7-zip

Vi finder det ret forbløffende, at så mange mennesker har den evige gratisudgave af WinRAR installeret, når 7-zip klarer arkiveringsopgaver lige så kompetent uden at genere brugeren med plagsomme skærmmeddelelser.

Hertil kommer, at .7z-formatet, der bruger AES-256-kryptering og en superhøj kompressionsrate, er mindre og som regel hurtigere end .ZIP, når det gælder kompression af filer.
www.7-zip.org

TAGS
apps
gratis software
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S